Članovi Karate kluba Regeneracija osvojili hiljade medalja

Članovi Karate klub Regeneracija iz Velike Kladuše imaju osvojenih na hiljade medalja. Trenutno imaju četiri državna prvaka i ozbiljne kandidate za nastup na Olimpijskim igrama 2020. S obzirom da nisu imali gdje trenirati, glavni trener je u svom dvorištu i svojim novcem napravio brvnaru u kojoj se nalazi sala za treniranje. Priču o ovom klubu objavila je i TV kuća N1 čiji prilog prenosimo u integralnom obliku.

Tarik je karate počeo trenirati prije četiri godine i to da bi se znao odbraniti ukoliko ga neko napadne. Međutim, treneri kažu da je jedan od najtalentovanijih polaznika. Danas ima 10 godina i preko 120 medalja.

“Osvojio sam 122 medalje. Roditelji mi kažu bravo. Ponosni su na mene i ja volim kad su ponosni na mene”, kazao nam je Tarik Salkić iz KK Regeneracija Velika Kladuša.

U Karate klubu Regeneracija su trenutno četiri državna prvaka.

“Brojim preko 300 medalja i za to sam zahvalna treneru i roditeljima koji to finansiraju. Moj najveći uspjeh koji sam osvojila je to da sam višestruka državna prvakinja i ove godine sam bila prvakinja u kategoriji kadetkinja do 54 kilograma”, ispričala je Ema Nadarević iz KK Regeneracija Velika Kladuša.

“Osvojila sam oko 100 medalja. Najdraže mi je prvenstvo bilo balkansko. Tu sam bila peta a malo mi je falilo da budem treća”, rekla je Kenita Ahinović iz KK Regeneracija Velika Kladuša.

“Treniram već 7 godina imam oko stotinjak medalja a najveći uspjeh mi je što sam i ove godine državni prvak a bila sam i prošle”, kazala je Lejla Kočić iz KK Regeneracija Velika Kladuša.

Ukupan broj medalja ovih sportista niko ne zna. Samo ove godine su osvojili 685 medalja, od čega je jedna balkanska i 9 sa Euro kupa. Većini su želja Olimpijske igre.

“Pošto dugo treniram i dugo se takmičim. Imam preko 250 medalja. Moj cilj su evropska i svjetska medalja a zatim velika želja mi je da nastupim na OI pošto je karate već ušao kao olimpijski sport”, ispričala je Selma Smlatić iz KK Regeneracija Velika Kladuša.

“Takmičari imaju skoro svaki dan trening a rekreativci tri puta sedmično”, istakao je trener Emin Redžić.

Klub postoji od 1989. godine ali tek u posljednje vrijeme stekli su se adekvatni uslovi za treniranje.

“Naš glavni trener Emin Redžić je prije tri godine napravio polovinu ovog prostora. Trenirali smo u 50 kvadrata, sad imamo preko 100 kvadrata. Sve je uradio svojim sredstvima a mi očekujemo da ćemo sada imati i još bolje rezultate”, komentarisao je Mirzet Beganović, predsjednik KK Regeneracija.

Redžić je u svom dvorištu i svojim rukama napravio brvnaru u kojoj se nalazi sala za treniranje. Sve ga je koštalo preko 50000 KM, a samo dozvola za izgradnju oko 10000.

Related posts