Čega se plaši Dodik: Predsjednik RS-a u Tužilaštvo BiH dolazi u blindiranom vozilu

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik pojavit će se do kraja sedmice u Tužilaštvu BiH kako bi dao izjavu u vezi s organizovanjem refrerenduma u bh. entitetu Republika Srpska.

Izvor BN TV-a tvrdi da će Dodik u Tužilaštvo ući na sporedni ulaz u blindiranom vozilu, na čemu je, putem advokata koji su vodili pregovore, insistirao ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač zbog sigurnosnih razloga, odnosno bojazni da bi Dodik, prema podacima MUP-a Republike Srpske, mogao biti izložen snajperskoj vatri.

Dodik bi, ukoliko se pojavi pred Tužilaštvom BiH, mogao biti saslušan i kao osumnjičeni u predmetu Stanari.

Izvor BN televizije tvrdi da je Tužilaštvo BiH pokrenulo istragu o tome kako je zemljište vrijedno desetine miliona maraka, poklonjeno Rudniku i Termoelektrani Stanari, odnosno njenom vlasniku.

Sve je urađeno na osnovu procjene vještaka da se radi o zemljištu čija je vrijednost 0 maraka iako je u pitanju skoro 300 hektara zemljišta pod lignitom.

Dodik je u ovom predmetu osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja.
Dodik će u Tužilaštvo ući na sporedni ulaz u blindiranom vozilu, na čemu je, putem advokata koji su vodili pregovore, insistirao ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač zbog bezbjednosnih razloga, odnosno bojazni da bi Dodik, prema podacima MUP-a Republike Srpske, mogao biti izložen snajperskoj vatri.

(Faktor.ba/Foto: Arhiv)

Related posts