Cazinjanin najbolji strijelac u 2. austrijskoj ligi

Bivši krilni napadač FK “Krajina” i sarajevske “Bosna Seme”, Cazinjanin koji je neko vrijeme igrao i u austrijskom četvrtoligašu Worglu, od nedavno je igrač USV Rudersdorfa.

Koliko je kvalitetan igrač i zašto ga je Rudersdorf doveo u svoje redove dovoljno objašnjava podatak da je Mujanović trenutno najbolji strijelac prvenstva 2. austrijske lige.

Nakon 11 odigranih kola postigao je odličnih deset golova i tako se našao na samom vrhu strijelaca.

Ne sumnjamo da je ovo samo početak uspona nogometne karijere 19-godišnjeg krilnog napadača iz Cazina.

Karijeru je počeo sa sedam godina u omladinskim selekcijama FK “Krajina” za koju je debitirao sa svega 16 godina. Na debitantskom nastupu postigao je pogodak i već tada su ga počeli krasiti brojnim epitetima, kao što je “cazinsko nogometno čudo”.Trenere je posebno privukla njegova urođena eksplozivnost i brzina, po čemu se isticao od ostalih saigrača.

Nakon “Krajine” Mujanović je na ljeto 2014. godine prešao u redove novoosnovanog FK “Bosna Sema”, koji se tada takmičio u Kantonalnoj ligi Sarajevo. Klub je u premijernoj sezoni osvojio ligu i kup, a Mujanović je bio najbolji strijelac kluba sa 10 golova u 18 nastupa u oba takmičenja. Nakon toga prelazi u austrijski Worgl, a zatim u sadašnji klub.

Related posts