Cazin: Ubicu Hazime Japić otkrio njen mobitel

Ubijena iz automatske puške CZ, kalibra 7,63 milimetra. Policija privela i Fikretovu suprugu Seniju Osmančević, jer je pokušala sakriti oružje iz kojeg je ubijena Japić.

Policajci MUP-a Unsko-sanskog kantona priveli su 55-godišnjeg Fikreta Osmančevića iz Gornje Koprive kod Cazina zbog sumnje da je u ponedjeljak ubio 46-godišnju Hazimu Japić.

Prikrivanje dokaza

U MUP-u Unsko-sanskog kantona jučer je održana vanredna pres-konferencija na kojoj je naglašeno da je ovo ubistvo rasvijetljeno u jako kratkom vremenu, za 24 sata, te da to pokazuje napore ovog MUP-a na rješavanju svih težih djela počinjenih posljednjih godina.
Između ostalog, policijski komesar Mujo Koričić jučer je saopćio kako su “istražne radnje provedene na terenu“ dovele policiju do osumnjičenog koji je prekjučer i uhapšen.

Fikret Osmančević je Japić ubio iz vojnog oružja, automatske puške CZ kalibra 7,63 milimetra, koja je i pronađena i bit će predmet vještačenja. Osumnjičeni je navodno tokom kriminalističke obrade sve i priznao, a istraga se vodi i protiv njegove supruge Senije Osmančević (1958) jer je pokušala prikriti dokaze, tačnije sakriti oružje iz kojeg je počinjeno ubistvo. Motiv zbog kojeg je Fikret Osmančević likvidirao Hazimu Japić za sada nije poznat. Postoje brojne spekulacije, koje trenutno niko ne može potvrditi, ali ni demantirati.

Dosadašnjom istragom utvrđeno je da je Osmančević u ponedjeljak nazvao Hazimu na telefon i rekao joj gdje da se nađu. Ona je otišla na dogovoreno mjesto, da bi Osmančević u nju ispalio smrtonosne hice.

Mobitel

Tijelo ubijene je pronađeno nedaleko od njenog automobila, a kako saznajemo, istražitelji su na mjestu zločina pronašli i njen mobitel. Upravo na osnovu posljednjih poziva i SMS poruka policija je privodila više osoba na razgovor i na kraju su tako došli i do osumnjičenog.

Fikret Osmančević i njegova supruga su predati u dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona, gdje će biti saslušani nakon čega će se odlučiti o mjeri pritvora.

Related posts