Cazin: Smrt Kire Schuster ipak kvalificirana kao saobraćajna nesreća

Policija u Cazinu uhapsila je 28-godišnju J. S. iz Gornje Koprivne kod Cazina, nakon što je automobilom usmrtila 55-godišnju Kiru Schuster iz cazinske Mjesne zajednice Krivaja, koja je živjela i radila u Njemačkoj, potvrđeno je za Faktor iz MUP-a USK.

Iako su nakon nesreće mnogi mediji prenijeli da se radi o ubistvu, odnosno namjernom gaženju nesretne žene, portparol MUP-a USK Bahrudin Dželalagić za Faktor je demantirao ove navode, kazavši da se radi o saobraćajnoj nesreći, te da će protiv uhapšene Tužilaštvu USK biti podnesen izvještaj zbog teškog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog prometa, te krivičnog djela neukazivanja pomoći povrijeđenoj osobi u saobraćajnoj nesreći.

Nesreća se dogodila u subotu u ranim jutarnjim satima, kada je najprije došlo do sudara dva automobila kojim su upravljale Schuster sa jedne, te J. S. sa druge strane. Nakon nezgode, Schuster je izašla da fotografira automobil, da bi u tom trenutku vozačica drugog automobila pokrenula vozilo i pritisnula gas, pregazivši Kiru Schuster, nakon čega je pobjegla s mjesta događaja.

-Operativnim radom na terenu pronađen je automobil VW golf, bh. registarskih oznaka, te je utvrđeno da je njime upravljala J. S. koja je uhapšena, kazao nam je Dželalagić, dodajući da će sve okolnosti nesreće biti poznate nakon što budu završene sve istražne radnje.

Dženaza Kiri Schuster bit će klanjana danas na porodičnom mezarju u Donjim Lulićima.

faktor.ba

Related posts