Cazin: Progutao kesicu heroina pred policijom, nakon hapšenja je povratio u bolnici

Pripadnici MUP-a USK uhapsili su jučer 36-godišnjaka iz Cazina koji je, naočigled pripadnika policije, progutao heroin umotan u vrećicu.

Istražitelji Odjeljenja kriminalističke policije Policijske stanice Cazin i Sektora kriminalističke policije lišili su slobode osobu inicijala S. Š. (1980.) zbog posjedovanja droge heroin.

“Provodeći planske aktivnosti u cilju sprečavanja i suzbijanja trgovine opojnim drogama na području općine Cazin, pripadnici MUP-a USK su u ulici Bolnička uočili osobu inicijala S. Š. (1980.), nastanjenu u ulici Bošnjačkih šehida u Cazinu. Prilikom prilaska navedenoj osobi, istražitelji su primijetili kako u usta stavlja paketić koji nasilu guta”, kazao je za naš portal Bahrudin Dželalagić, glasnogovornik MUP-a USK.

S obzirom na to da je osumnjičeni S. Š. istražiteljima ubrzo priznao da je progutao jedan paketić sa sadržajem droge heroin, on je lišen slobode i nad njim je zavedena kriminalistička obrada.

“Sa slučajem je upoznat i tužilac Kantonalnog tužilaštva u Bihaću, po čijem je nalogu, a radi njegove sigurnosti, S. Š. dovezen u Dom zdravlja Cazin. Tu je nakon liječničkog pregleda osumnjičeni izbacio sadržaj iz želuca, a radilo se o jednom paketiću heroina umotanog u PVC vrećicu”, pojasnio je Dželalagić.

Nakon kriminalističke istrage i obrade osumnjičenog S. Š., protiv njega će Kantonalnom tužilaštvu u Bihaću biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga.

Klix.ba

Related posts