Cazin: Did Rasim treba novi dom, pokrenuta humanitarna akcija

Velić Rasim iz Gornje Koprivne, nedaleko od naselja Brezova Kosa 70-godišnji je Cazinjanin kojem je hitno potrebna pomoć. Naime, Rasim živi u krajnje neuslovnoj kući, onoj dosadašnjoj zvanoj šeperuša. Kuća je dotrajala, hladnoća i vjetar probijaju na sve strane, a sanitarni čvor je onaj dosadašnji poljski wc. U takvim uslovima did Rasim je proveo proteklu zimu, jednu od najhladnijih u posljednjih 50-ak godina kako govore statistički podaci.

Rasim nema porodice, živi sam. Živi od sredstava koje mu dodijeli Centar za socijalni rad u iznosu od 25 KM mjesečno, a dodatno mu mjesečno pomaže bliža i dalja rodbina, kako bi Rasim imao minimalne uslove za život. Kuća nema struje, vode, grije se na šporet kojem je nemoguće zagrijati malu sobicu, s obzirom na to da su zidovi šuplji, kako nam je rekao Rasim u našem razgovoru.

Kako bi se riješilo stambeno pitanje dida Rasima pokrenuta je humanitarna akcija za izgradnju kuće, čiji su inicijatori pored komšija, Denis Tahirović i Amir Muhić. Pozivaju se svi dobri ljudi da se uključe u ovu humanitarnu akciju, gdje je prema prvim predviđanjima potrebno oko 15 hiljada KM kako bi se Rasimu Veliću sagradila manja kuća s minimalnim prostorom koji mu je potreban za normalan život. Svi koji žele pomoći, bilo u materijalu ili gotovinski, sredstva mogu uručiti direktno kod Rasima čije je kontakt telefon 061/442-852 ili na transakcijski račun otvoren kod Raiffeisen Bank, a otvoren je i devizni račun za uplate iz inostranstva, a upute možete vidjeti u prilogu.

Kako saznajemo danas od Denisa Tahirovića, jednog od pokretača akcije, već su obezbijeđeni kompletni blokovi za zidanje, gdje bi se uskoro krenulo u izgradnju.

Portal cazin.NET je podržao ovu humanitarnu akciju gdje smo posjetili s inicijatorima iste dida Rasima na licu mjesta, te s njim obavili razgovor te snimili situaciju u kojoj se nalazi, što možete vidjeti na video prilogu.

Cazin.NET

Related posts