Bužimljanin briljirao: Edin Vučelj osvojio tri zlatne medalje na evropskom kickboxing kupu u Karlovcu

“Karlovac open 2017”, evropski kickboxing kup, održan je od 10. do 12. februara 2017. godine, gdje je učešće uzelo 2 064 takmičara po disciplinama iz 187 klubova i 28 država.

Organizator je Kickboxing klub “Tigar” iz Karlovca, a kup se održao pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, te Grada Karlovca, Karlovačke Županije i Hrvatskog kickboxing saveza.

Mladi sportista iz Bužima, Edin Vučelj, još jednom je briljirao i osvojio čak tri zlatne medalje u sve tri kategorije u kojima se takmičio:

Kick light – 84kg 1. mjesto,
Light contact – 84kg 1. mjesto,
Light contact GRAND CHAMPION +79kg 1. mjesto.

Iskrene čestitke Edinu čiji je vrhunski talent prepoznao i Cazin s obzirom na činjenicu da je baš ovaj mladi Bužimljanin, član KBS Tigar, proglašen najboljim sportistom Cazina u 2016. godini. Osim toga, Edin je nosilac majstorskog zvanja crni pojas II dan i višestruki državni i međunarodni prvak u ITF Taekwon-dou.

U kickboxingu se takmiči nešto više od godinu dana, a pored osvojenog Svjetskog kupa, prošle godine je postao dvostruki državni prvak Bosne i Hercegovine, u svojoj i u težoj kategoriji, te je proglašen za najboljeg seniora državnog prvenstva u WAKO kickboxingu, što je za tako kratko vrijeme zaista zavidan rezultat.- piše cazin.net

Related posts