Buran dan u Krajini: Jučer evidentirano 5 krivičnih djela, 5 narušavanja javnog reda i mira i 11 saobraćajnih nezgoda

U protekla 24 sata na području Unsko-sanskog kantona evidentirano je 5 krivičnih djela, 11 saobraćajnih nezgoda i nekoliko narušavanja javnog reda i mira.

KRIMINALITET

Evidentirana su 5 krivičnih djela a koja su izvršena na području
Bihać

Dana 06.04.2017.godine PS obratila se M. S. rođen 1966.godine, u svojstvu radnice d.o.o „Krupaturist“ Bos.Krupa, koja je prijavila provalu u istu. Uviđaj na licu mjesta obavili su istražitelji OKP PS Bihać koji nastavljaju daljni rad na dokumentovanju krivičnog djela „ Teška krađa“.

Cazin

Dana 06.04.2017.godine, PS zaprimila je anonimnu telefonsku dojavu, da se pored regionalnog puta u mjestu Ćehića križ, nalazi muška osoba sa vidnim tjelesnim povredama na glavi. Na lice mjesta upućena je patrola policije, koji su pronašli lice i utvrdili da se radi o F.R.rođen 1954.godine, a koji je izjavio je kod svoje porodične kuće , fizički napadnut i sa drvenom palicom izudaran od strane svog sina F.A. rođen 1993.godine. U domu zdravlja Cazin istom su konstatovane lakše tjelesne povrede. Uviđaj na licu mjesta obavili su istražitelji OKP PS Cazin koji nastavljaju daljni rad na dokumentovanju krivičnog djela „Nasilje u porodici“.

Velika Kladuša

Dana 06.04.2017.godine PS obratio se Š.S.rođen 1994.godine u svojstvu radnika zaštitarske agencije „Feleković“, koji je prijavio da je ispred Uni-Credit bank, došlo do tuče između dva lica. Uviđaj na licu mjesta obavili su istražitelji OKP PS Velika Kladuša a koji su utvrdili da je do fizičkog obračuna došlo između F.E rođen 1979.godine i H.D.rođen 1981.godine pri čemu je F.E je zadobilo lakše tjelesne povrede. Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela „ Nasilničko ponašanje“ nastavljaju istražitelji OKP PS Velika Kladuša.

Bosanska Krupa

Dana 06.04.2017.godine, PS obratio se poslovođa za uzgoj i zaštitu šuma ŠPD Bos.Krupa, K.N. rođen 1963.godine a koji je prijavio da je izbio požar u mjestu Mahmić Selo u šumskom odjelu, gdje su pripadnici VJ Bos.Krupa i uposlenici šumarije izašli na lice mjesta te požar ugasili. Nakon izvršenih uviđajnih radnji sa Kantonalni inspektorom protupožarne zaštite, utvrđeno je da je uzrok požara prouzrokovan ljudskim faktorom. Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela „ Izazivanje opće opasnosti“ nastavljaju istražitelji OKP PS Bos.Krupa.
Dana 06.04.2017 godine PS obratila se H.S rođena 1966. Godine te prijavila pokušaj silovanja svoje kćerke H.R. rođene 1996.godine od strane lica Š.Z. . Uviđaj na licu mjesta obavili su istražitelji OKP PS Bosanska Krupa i koji nastavljaju daljini rad na dokumentovanju krivičnog djela „ Nasilničko ponašanje“

JAVNI RED I MIR

Na području USK-a, javni red i mir narušen je 5 puta a policijski službenici su u svim slučajevima intervenisali te protiv počinioca poduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Bihać – 3 narušavanja- „ Prosjačenje“„Držanje bez nadzora opasne životinje, psa“ „ Vika, galama i drsko ponašanje“
Bosanski Petrovac – 1 narušavanje- „Ugrožavanje sigurnosti ili izazivanje osjećaja ugroženosti drugog lica pretnjom da će napasti na njegov život i tijelo „
Velika Kladuša- 1 narušavanje – „Neovlašteno pucanje iz vatrenog oružja“

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području USK-a dogodilo se 11 saobraćajnih nezgoda u kojima su tri lica zadobila lake tjelesne povrede.

Bihać – 6 saobraćajnih nezgoda ( 2 lica zadobila LTP)
Cazin- 1 saobraćajna nezgoda
Sanski Most- 1 saobraćajna nezgoda
Velika Kladuša – 3 saobraćajna nezgoda ( 1 lica zadobila LTP )

Related posts