Buđenje velikana iz Bihaća: Usvojen Statut NK Jedinstvo!

NK Jedinstvo iz Bihaća godinama se nalazio na samom dnu bh. fudbala kada je u pitanju organizacija unutar kluba. Iako ni najveći optimisti među navijačima tima iz Bihaća nisu vjerovali kako se nešto može promijeniti i da je situacije u klubu bezizlazna, ipak, od danas će stvari biti mnogo drugačije u ovom klubu.

Na sjednici Skupštine kluba koja je održana u Domu Armije, Jedinstvo je dobilo novi Statut kluba i to po uzoru na FK Sarajevo. 51 član Skupštine je digao ruku za novi Statut, dok je jedan bio uzdržan, te je Statut kluba usvojen na današnjoj sjedinici.

Uskoro se očekuje ulazak i stranog investitora. Klub će vjerovatno preuzeti investitori iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, koji će imati većinski paket upravljačkih prava.

Usvojeni Statut će prvo ići na zakonsku provjeru, a kada prođe sve provjere, bihaćki tim bi se ulaskom investitora konačno mogao financijski konsolidovati sa investicijom od maksimalnih 300.000 maraka.

Čini se kako su se u Jedinstvu počeli nazirati bolji dan i da bi ovaj velikan uskoro ponovo mogao biti važan faktor u bh. fudbalu. – piše sportsport.

Related posts