Bosanski Petrovac: Studentima uručene Odluke o dodjeli novčane podrške za akademsku 2015/2016. godinu

U Vijećnici Opštine, 19. avgusta 2016. godine upriličeno je uručivanje Odluke o dodjeli novčane podrške studentima Opštine Bosanski Petrovac.

Naime, u Odluci se navodi da je iz sredstava budžeta Opštine za 2016. godinu odobrena novčana podrška studentima u iznosu od 400 KM. Sredstva će se isplatiti u narednom periodu, s tim što će ove godine novčana podrška biti isplaćena u ukupnom iznosu, ne u dvije tranše, kako se do sad praktikovalo.

FB_IMG_1471675855020

Na ovogodišnji poziv prijavilo se 70 studenata, te je nakon razmatranja prijava, za sve njih, donesena Odluka o dodjeli. Za isplatu stipendija ove godine će Opština izdvojiti 27.400 KM iz svog budžeta.

Uz iskrene čestitke stipendistima, načelnik Opštine Zlatko Hujić istaknuo je da je želja Opštine i na ovaj način dati potporu znanju i obrazovanju, te poželio studentima da stečeno znanje po završetku školovanja što prije ulože u razvoj svoje sredine.

„Nismo išli ni po kakvom kriteriju, odlučili smo da novčanu podršku dobiju svi prijavljeni. Cifra je simbolična, međutim, od nečega se moralo krenuti. Ovom podrškom želim da poručim ovim mladim ljudima da uče, da se imaju gdje vratiti, jer će nam njihova znanja i kompetencije biti puno od koristi, imajući u vidu da na petrovačkoj mladosti ova Opština ostaje“.

Related posts