Bišćanka ponovo očarala svjetske modne stručnjake

Bišćanka Asima Sefić (20), koja je prije nekoliko godina očarala modni svijet crvenom kosom, plavim očima i pjegicama te se našla na stranicama svjetskih časopisa poput „Voguea“ i „Daily Maila“, ponovo se lansirala u sami svjetski modni vrh. Ovog puta promovira farbu za kosu jednog od vodećih svjetskih kozmetičkih brendova, i to za francusko tržište.

Moja fotografija završila je na jednoj njihovoj farbi koja je izašla na tržite. Smatram da je zbog prirodne kose, pjegica i boje očiju – kaže Asima. Dodaje da je svoje prve profesionalne fotografije snimila sa 14 godina, a u svijetu mode našla se sasvim slučajno.

Nisam se nadala da ću se baviti modelingom, a tada u to vrijeme sa 14 godina nisam ni imala viziju šta je to zapravo. Odradila sam nekoliko fotografija s fotografom Majom Topčagić, a onda sam ostala iznenađena komentarima i reakcijama nakon njihovog objavljivanja. Pozivali su me brojni fotografi i agencije da im se pridružim. Zbog toga sam i otišla korak dalje i donijela odluku da se profesionalno bavim modelingom – kazala je Asima, studentica socijalne pedagogije i duhovne skrbi.

Ljubav prema tom zanimanju, priznaje Asima, veća je od one prema modelingu i modi, pa se u budućnosti radije vidi kao socijalni radnik koji pomaže drugima.

Izvor: Avaz.ba

Related posts