Bišćanka EHF delegat na Evropskom rukometnom prvenstvu za žene

U periodu od 02-04.09.2016.god. u Beču-Austrija, održan je pripremni seminar za 14 sudijskih parova i 12 delegata,koji su nominirani kao službene osobe za predstojeće Europsko prvenstvo u rukometu za žene , koje će se održati u periodu od 04-18.12.2016. u Švedskoj.

Ono što je posebno vrijedno pažnje jeste da je povećan broj ženskih sudijskih parova i žena delegata koji će se ove godine pojaviti na EURO 2016 u Švedskoj, u odnosu na prethodna takmičenja.

U kategoriji EHF sudijskih parova na seminar je pozvano14 sudijskih parova,među kojima i ženski sudijski par iz BiH – Todorović/Praštalo. S nestrpljenjem ćemo čekati mjesec oktobar, kada će se donijeti odluka o tome kojih 12 sudijskih parova će biti u Švedskoj. Nadamo se da će i djevojke iz BiH tamo pronaći svoje mjesto.

Ono što je u ovom momentu sigurno, jest to da BIH ima svog predstavnika kada su u pitanju EHF delegati.

Naime Arijana Vojić, iz Bihaća ,dugogodišnja rukometna igračica,sudija i državni delegat, prva žena-EHF rukometni delegat u BiH, odabrana je da ‘rame uz rame’ sa kolegama iz Španije, Bugarske, Farskih otoka, Njemačke, Mađarske, Italije , Rusije , Srbije, Švedske, Slovačke i Ukrajine, provede ovaj, kada govorimo o rukometu, najvažniji događaj Europe.

Europsko rukometno prvenstvo 2016 za žene igraće se u periodu od 04.-18.12.2016. u četiri grupe:

Grupa A: Švedska , Srbija, Španija i Slovenija
Grupa B: Holandija, Francuska, Njemačka i Poljska
Grupa C: Crna Gora, Mađarska, danska i Češka
Grupa D: Norveška, Rusija, Rumunija i Hrvatska.

Službeno učešće Arijane Vojić, kao EHF delegata, na ovako velikom i značajnom rukometnom događaju, je bez sumnje veliko priznanje za BiH, posebno za rukomet u BiH.

Related posts