Bišćanin Elvin Okugić, učesnik posljednje generacije Akademije za političke lidere u BiH

Svečanom ceremonijom održanom u četvrtak 15.12.2016.godine u Sarajevu, uspješno je okončana deseta jubilarna, a ujedno i zadnja generacija Akademije za političke lidere/ke u BiH.

Ceremoniji su prisustovali akademci/kinje prethodnih generacija, predavači, predstavnici institucija, nevladinih organizacija i prijatelji Instituta Perpetuum mobila. Elvin Okugić iz Bihaća, je predstavljao Prvu bosanskohercegovačku stranku na Akademiji za političke lidere u BiH, koju je ispunjavanjem svih obaveza i uspješno završio. Deseta generacija je brojila 20 polaznika/ca iz 8 različitih političkih stranka i 11 gradova u BiH. Elvin Okugić je za portal BiiNFO.NET istakao kako je sretan što je imao priliku godinu dana pohađati ovu uglednu Akademiju, a da još veći značaj čini i činjenica da je polaznik zadnje generacije.
“Što se tiče mojih utisaka, oni su veoma pozitivni. Najviše mi se dopalo što smo kroz cijelu Akademiju imali priliku posjećivati entitetske i državne institucije, ambasade, gdje smo se upoznavali s radom institucija u kojima se donose odluke koje su bitne za građane BiH, kao i to, što je na predavanjima postojala jaka interakcija između predavača (koji su izuzetno stručni) i polaznika. Ono što je također važno, jeste činjenica da sam kroz Akademiju surađivao s puno mladih kolega iz različitih dijelova BiH, različitih nacionalnosti i vjeroispovjesti s kojima sam uspostavio odličan odnos. Nadam se da ću stečeno znanje moći iskoristiti u BiH.” – dodaje Okugić.

Related posts