BINGO ŠIRI MALOPRODAJNU MREŽU: Nakon Brčkog, novi šoping centar otvara i u Bosanskom Petrovcu

S nekoliko novih trgovinskih objekata, trgovinski lanac Bingo sa 180 maloprodajnih objekata učvrstit će lidersku poziciju na tržištu BiH.

Nakon što je preuzela vlasništvo u brčanskoj tvornici namještaja Duka&Bosna, tuzlanska kompanija Bingo u vlasništvu Senada Džambića, u Brčkom je otvorila i svoj šoping centar. To je 178. prodajni objekat vodećeg trgovca u BiH, a smješten je u nekadašnjem objektu Tuša na prostoru od oko 4.000 kvadratnih metara. U okviru ovog šoping centra, nalazi se hipermarket Bingo, restoran sa igraonicom, a od narednog mjeseca apoteka, optika, zlatara i još neke uslužne radnje.

U prodajnom centru Bingo u Brčkom zaposleno je 60 radnika, među kojima su i nekadašnji uposlenici Tuša.

– Ovo je treća Bingova poslovnica u Brčkom i očekujemo da će kupci biti zadovoljni našom ponudom. Već narednog petka otvaramo centar u Bosanskom Petrovcu površine 6.000m2 u sklopu kojeg će biti i proizvodni pogon Alma-Ras. Do kraja godine planiramo još otvorenja, od kojih je najveći projekat Bingo City Center u Tuzli. Datum otvorenja nije preciziran, ali bi trebao biti u prvoj polovini novembra – rekla je Ljiljana Kostić iz marketing službe Binga.

Iz kompanije su najavili da nastavljaju širenje maloprodajne mreže, ali i ulaganja u rebrending postojećih poslovnica

– U Zvorniku trenutno radimo na preuređenju i proširenju hipermarketa na magistralnoj cesti u Karakaju, pripremamo market u Teočaku, hipermarket na Stupu u bivšem Merkuru u Sarajevu, a već možemo najaviti i preuzimanje objekta Tuša u Bijeljini – istakla je Kostić.

Bingo će krajem septembra otvoriti šoping centar i u Bosanskom Petrovcu, što će biti 179. maloprodajni objekat tog formata u okviru trgovinskog lanca Binga. Prostirat će se na površini od 6.000 kvadratnih metara a u sklopu ovog objekta bit će smješten i proizvodni pogon Alma-Ras. Bingo je inače početkom novembra prošle godine od austrijske HETA-e kupio tekstilnu fabriku Novitet u Bosanskom Petrovcu kojoj je zbog prezaduženosti prijetila likvidacija.

Podsjećamo, Bingo je 2014. godine preuzeo sve maloprodajne objekte francuskog trgovinskog lanca “Interex”, (24 poslovna objekta, 709 radnika) a potom i većinu maloprodajnih objekata slovenačkog Tuša u BiH koji je zbog prezaduženosti otišao u stečaj.

Related posts