Bihać uskoro dobija portal specijalizovan za bihaćki sport

U moru loših i negativnih stvari koje sve više uzimaju maha u bosanskohercegovačkom društvu i koje uzimaju primat u medijskim natpisima stiže i jedna lijepa vijest koja će zasigurno obradovati mnoge sportiste i sportske fanatike u gradu Bihaću.

Naime, naš grad do kraja godine trebao bi dobiti portal specijalizovan za bihaćki sport, a idejni kreator je Demirović Suan, bivši najmlađi sportski novinar u regionu i bivši zaposlenik najčitanijeg sportskog medija u Bosni i Hercegovini SportSport.ba, koji već sa 20 godina ima sedam godina iskustva u oblasti sportskog novinarstva.

Portal, koji će djelovati pod nazivom „LUX“, poslužit će kao platforma za istoimeno sportsko udruženje čiji je Demirović predsjednik, a isti će imati višestruke ciljeve poput stvaranja baze podataka za najuspješnije bihaćke sportiste, čuvanja od zaborava legendi bihaćkog sporta kroz odjeljak „Kuća slavnih“, stavljanja znaka jednakosti između sportova po pitanju popraćenosti i približavanja rezultata sportista prosječnim čitaocima.

Kako ističe Demirović, kao osnov za formiranje udruženja i portala najviše je poslužila činjenica da samo jedan od preko 90 sportskih kolektiva koji egzistiraju u gradu Bihaću trenutno ima svoju web stranicu. Također, prema njegovim riječima, cjelokupni projekat, koji bi trebao biti realizovan do kraja godine, bit će prvi takve prirode u Bosni i Hercegovini, čime će Bihać postati prva od 140 općina u našoj zemlji koja ima portal specijalizovan za sportske aktivnosti svog grada.

Projekat su dosad financijski podržali judistkinja i olimpijka Larisa Cerić, trostruka prvakinja svijeta u boksu Irma Balijagić i član UFC-a, najjače MMA organizacije svijeta, Damir Hadžović, a isto su u narednom periodu obećali učiniti Denis Stojnić, Sanja Samardžić, Emir Šarganović, Ahmed Vila…

bihacity.ba

Related posts