Bihać: U nastavku akcije “Sova” uhapšena još jedna osoba i pronađen laboratorij za uzgoj kanabisa

U nastavku operativne policijske akcije kodnog naziva “Sova”, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a USK lišili su slobode još jednu osobu u Bihaću, te pronašli laboratorij za uzgoj kanabisa.

Prema podacima MUP-a USK, policijski službenici Sektora kriminalističke policije došli su do operativnih saznanja da se u ulici Bihaćkih branilaca nalazi laboratorij za kontrolirani uzgoj kanabisa.

Po naredbi za pretres Općinskog suda u Bihaću i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva u Bihaću, u istoj ulici izvršen je pretres stana koje koristi T. I. (1984.) iz Bihaća.

“Tom prilikom pronađen je laboratorij za kontrolirani uzgoj kanabisa te sedam paketa okruglog oblika, oblijepljeni PVC najlonom u kojima se nalazila suha biljna materija, zelene boje i neutvrđene količine, koja svojim izgledom asocira na kanabis”, kazao je za Klix.ba Bahrudin Dželalagić, portparol MUP-a USK.

U toku je dalja kriminalistička istraga u ovom predmetu, a zbog postojanja osnova sumnje u izvršenje krivičnog djela ‘Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga’, T. I. je lišen slobode.

Podsjećamo, u jučer započetoj akciji “Sova” uhapšeno je osam osoba na prostoru Bihaća zbog neovlaštene proizvodnje i prodaje opojnih droga.

Izvršeni su i pretresi nekoliko stambenih objekata te je pronađena veća količina kanabisa.

klix.ba

Related posts