Bihać: Šta će reći Inspekcija za ruglo u centru grada

Koliko je raširena nelegalna gradnja u Bihaću i kada će se tome stati u kraj pitanje je na koje će se još dugo tražiti odgovor.Posljednji primjer o kojem se ovih dana može čuti da je sporan, jeste gradnja u samom centru Bihaća, nedaleko od gradske džamije Fethije.

Navodno je poništena građevinska dozvola uslijed toga što su se bunili stanari, a jedan od susjeda je prijavio nadležnim organima i to da je uzurpiran dio zemljišta odnosno parkinga čiji je vlasnik. Sada se čeka izlazak inspekcije, a vlasnik objekta koji je započeo ovu gradnju je Amir Delić, poznat široj javnosti kao osoba koja je obavljala dužnosti nadzornog organa u slučaju afere Stens.

15424631_141035653047352_228192877_n

Kakav će biti konačni ishod ovog, ali i svih ostalih široko rasprostranjenih radova sa sumnjivo pribavljenom dokumentacijom, može samo riješiti se izlazskom inspekcije koji imaju zadnju riječ.

Podsjetimo da je po preuzimanju dužnosti Gradonačelnik Šuhret Fazlić sa koalicionim partnerima potpisao sporazum u kojem, između ostalog, će jasno utvrditi šta i kako se gradi, te koje objekte i lokacije mogu ići u prodaju a koje treba grad zaštititi.

Također, sva nelegalna gradnja bi trebala biti zaustavljena, pogotovo u užem centru grada koja utječe na mjenjanje izgleda stare jezgre.

Related posts