Bihać: Snijeg sa ulica i trotoara čistači uklanjaju bagerima, i dalje otežano kretanje građanima

Posljednjih nekoliko dana u Bihaću traje uklanjanje snijega sa trotoara, ulica i šetališta, no i dalje se diljem grada nalaze ogromne količine, zbog čega su se građani prisiljeni kretati kolovoznom trakom.

Uposlenici Javnog komunalnog preduzeća “Komrad” nalaze se ovih dana na gradskim ulicama Bihaća, gdje se bagerima vrši odvožnja i uklanjanje snijega, koji je prilikom čišćenja kolovoznih traka u ogromnim količinama akumuliran na trotoare.

Zbog niskih temperatura zraka nije došlo do topljenja snijega, pa tako komunalni uposlenici imaju pune ruke posla.

Kako su nam kazali radnici na ulicama, probleme im dodatno predstavljaju nesavjesni vozači koji, unatoč upozorenjima, i dalje ostavljaju parkirane automobile na ulicama i time ih usporavaju u obavljanju posla.

Iz Gradske uprave Bihaća ranije su upozorili građane na obavezu uklanjanja snijega na prilazima individualnim i kolektivnim stambenim i poslovnim objektima te na obavezu uklanjanja snijega i leda s krovova objekata, trotoara i drugih predviđenih prostora.

Također, zbog velikih količina snijega i nepristupačnosti gradskih deponija, tek jučer je u Bihaću započela odvožnja otpada sa gradskih ulica. – piše klix.

Related posts