BIHAĆ: Povodom 24. godišnjice 5. Korpusa KIK Una-Sana i KIK Sana odigrali revijalnu utakmicu

Povodom obilježavanja 24. godišnjice 5. Korpusa Armije R BIH, večeras je u Bihaću odigrana revijalna utakmica košarke u kolicima u kojoj su snage odmjerile dvije najtrofejnije ekipe u Bosni i Hercegovini u ovom sportu.

Prije samog početka utakmice, igračima su se na terenu pridružili premijer Unsko – sanskog kantona, gospodin Husein Rošić i ministar za pitanje boraca i RVI, gospodin Dževad Malkoč. Ovim gestom su pokazali da su čvrsto uz ovu populaciju ljudi koji su među zaslužnijim za odbranu Bosne i Hercegovine od ruke agresora i ovom prilikom su uručili prigodne poklone.

Naime premijer Rošić je sufinancirao nabavku 2 kolica (električna i obična aktivna) za dva najteža RVI, a vrijednost tih kolica je 28 000 KM. Kolica su dobili Enver Midžić i Emin Halilagić koji su ovim poklonom oduševljeni i veoma zahvalni Vladi Unsko – sanskog kantona na čelu sa premijerom Rošićem.

Ministar Dževad Malkoč je dugogodišnji prijatelj klubova KIK UNA-SANA iz Bihaća i KIK SANA iz Sanskog Mosta što je dokazao i ovom prilikom. Ministar Malkoč je uručio i jednoj i drugoj ekipi po 5 profesionalnih Molten lopti i poželio im svu sreću u budućem radu.

Spomenimo i to da je utakmica prošla u fer i korektnoj igri u kojoj je domaćin pobijedio rezultatom 82:78.

Utakmica je odigrana pred nešto više od 150 gledalaca.

Related posts