Bihać: Polaganjem cvijeća obilježen Dan nezavisnosti BiH

Delegacija gradske uprave i GV Bihać, te predstavnici političkih partija danas su povodom Dana nezavisnosti BiH položili cvijeće na partizansko groblje u Borićima, katoličko groblje Žegar, mezarje Humci i mezar dr. Irfana Ljubijankića, ministra vanjskih poslova R BiH.

Odavanje počasti svima onima koji su dali živote kroz historiju grada Bihaća za slobodu i nezavisnost Bosne i Hercegovine, bili su prilika da se još jednom ukaže na značaj obilježavanja datuma koji su historijski važni za državu BiH, a jedan od njih je i Dan nezavisnosti BiH.

“ Danas smo polažući cvijeće i odavanjem počasti, prisjetili se svih onih koji su od srednjovjekovne BiH, potom 1878.godine, II.Svjetskog rata i posljednjeg odbrambeno-oslobodilačkog rata dali živote za njenu nezavisnost i suverenost. Ovo je poruka svima nama da čuvamo i njegujemo BiH , jer nam je ona jedina domovina. U ovim danima mi moramo pokazati naše jedinstvo i zajedništvo i svima nama naša domovina BiH mora biti na prvom mjestu “-kazao je Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća.

Istaknuvši da Dan nezavisnosti BiH od izuzetne važnosti za državu i njegove građane, Davor Župa, predsjedavajući GV Bihać kazao je da samo nezavisna BiH nudi sigurnost za zaštitu svih prava njegovih građana.

“U referendum 1992.godine učestvovali su predstavnici sva tri naroda i ostali o čemu svjedoči i izlaznost,odnosno procenat glasača koji su dali podršku nezavisnosti i suverenosti BiH. To su historijske činjenice i kao takve će ostati zapisane u ovaj današnji praznik”-kazao je predsjedavajući Župa.

Related posts