Bihać: Održana komemoracija dr. Dajani Vukadin Džanić

U Muzeju Avnoja u Bihaću održana je komemoracija prerano preminuloj dr.Dajani Vukadin Džanić, načelnici Odjela za kožne bolesti u KB „Dr.Irfan Ljubijankić“. Od dr. Džanić oprostile su se brojne kolege iz ove medicinske ustanove kao i učenici i profesori u Medicinskoj školi gdje je doktorica radila nekoliko godina.

Dr. Dajana Vukadin Džanić rođena je u Maglaju gdje je i završila osnovnu školu.Nakon srednje škole i Medicinskog fakulteta u Banja Luci, 1987. zapošljava se u Kantonalnoj bolnici u Bihaću u kojoj je 1996. dobila specijalizaciju iz dermatovenerologije. Nakon položenog ispita radi kao načelnica Odjela za kožne bolesti. U svom radu odradila je i subspecijalizaciju iz dermatološke mikologije. Davna želja za učiteljskim pozivom joj se ostvarila pa je u Medcinskoj skoli predavala predmet Higijena i zdravstvena zaštita i izvela niz mladih generacija. Na danas upriličenoj komemoraciji upravo su se učenici sa svojom profesoricom oprostili, ističući da su od nje učili ne samo medicinu, već i životna iskustva.

Posebno emotivno od dr. Dajane Džanić su se oprostile i njene radne kolege kao i direktor Medicinske škole u Bihaću, Senaid Haskić.

Uz niz profesionalnih edukacija, dr. Džanić bila je član Komore ljekara USK i Udruženja dermatovenerologa BiH.

/Rtvusk

Related posts