Bihać je spreman za nogometnu renesansu?

Ne tako davno Jedinstvo je bilo pred gašenjem i klub koji je nekad važio za jednog od organizovanijih u Bosni i Hercegovini nalazio se na marginama društva. I oni najveći optimisti među navijačima iz Bihaća nisu vjerovali u bolje dane. Koliko god je tada situacija izgledala kao bezizlazna, danas su stvari drugačije.

Počelo se nazirati bolje sutra, pojavilo se svjetlo na kraju tunela i bihaćki velikan mogao bi ponovo prodisati punim plućima, što je svakako želja svih ljudi u gradu na Uni, pa i šire. Kuća se nikada ne gradi od krova, već od temelja, a temelj bi Jedinstvo vrlo brzo trebalo da dobije.

Kao što smo već pisali, Jedinstvo bi moglo biti preuzeto od strane jednog stranog investitora iz arapskih zemalja. U proteklim danima već su održani sastanci sa gradonačelnikom Šuhretom Fazlićem i navijačima, a prvi korak ka ostvarivanju planova je promjena Statuta o kojoj će se govoriti na Skupštini kluba koja bi trebala biti održana u petak u Domu Armije. Jedinstvo bi, po uzoru na Sarajevo, moglo dobiti Statut kojim bi bilo predviđeno da se kroz ulaganja, a u cilju sticanja upravljačkih prava, klub konsoliduje finansijski.

Upravljačka prava, kako saznajemo, imat će i grad Bihać, a ukoliko sve prođe kako se očekuje, prva investicija novog “vlasnika” Jedinstva trebao bi biti pomoćni teren i prateći sadržaj.

Uz to sve, u Jedinstvu se uporedo radi i na slaganju igračke križaljke za proljetni dio sezone. Među imenima koja se povezuju sa bihaćkim klubom spominju se Vedran Kantar, Ekrem Hodžić, Borislav Topić…

sportsport.ba

Related posts