Bihać ‘93: Humanitarni konvoj kroz objektiv Dirka Planerta

Dirk Planert, Njemački je novinar koji je mnogo puta pomogao zaštićene zone Bihać i Srebrenica, dostavljanjem humanitarne pomoći u ova ratom zahvaćena područja.

Planert je, osim posvećenosti humanitarnom radu, i zaljubljenik u fotografiju, a njegove fotografije svjedok su prošlih vremena. Na FB stranici A.T.O Photography objavljene su fotografije Njemačkog novinara, koje prikazuju dostavljanje humanitarne pomoći u opkoljeni Bihać, ali i svjedoče o životu bišćana ratne 1993. godine.

– Lično sam imao priliku upoznat čovjeka, koji je imao veliku želju upoznati mene iz razloga što 20 godina nije bio u, kako kaže, svom gradu Bihaću. Obećao nas je posjetiti čim nađe vremena, te je kazao kako redovno prati ATO Photography i tako se podsjeti na trenutke koji ga vežu za Bihać i BH, kazao je naš sugrađanin Izet Sijamhodžić – ATO.

ALBUM MOŽETE POGLEDATI OVDJE

Dirk Planert danas pomaže podrucje Srebrenice, ali i svih drugih krajeva svijeta gdje je pomoć potrebna. Neizostavni fotoaparat i danas bilježi dešavanja u područjima gdje vlada rat i kriza. – piše abc.

Related posts