Biciklisti: Zaboravljeni šampioni

Već nekoliko godina zaredom, Bosanskokrupski biciklisti dominiraju domaćom, pa i Internacionalnom biciklistickom scenom. Već od samog početka takmičarskih aktivnosti KES Urban-X bilježi zavidne rezultate.

U dvije takmičarske godine naši vozači osvajaju naslove Državnih Prvaka u svim kategorijama u kojima se takmiče. Bosanska Krupa dobija šampione u kategorijama Mlađi Kadeti, Kadeti, Juniori, U23, Elite pa i Masteri. Na žalost ovi uspjesi prolaze skoro nezapaženo te mladi sportisti polako gube ciljeve i traže sebe u nekim drugim aktivnostima.

Spomenuću samo neke od njih Kanurić Adis, Bužimkic Aziz, Osmanagić Muhamed, Mahmić Nedžad. Ovi momci višestruki su šampioni i vice šampioni BiH u svim biciklističkim disciplinama. Zbog nedostatka interesa u samom klubu, kao i podrške iz Sportskog saveza trenutno imamo još samo dvojicu takmičara, koji se takmiče u drugim klubovima.

Ali ovi momci i dalje dominiraju BiH biciklističkom scenom, čvrsto se držeci postolja u nekoliko disciplina završavaju takmičarsku 2016. godinu fenomenalnim rezultatima. Nedžad čak uspjeva što ni jedan BiH biciklisti do sada. Osvaja titule šampiona države u čak četiri discipline.

Nedžad Mahmić u 2016. godini uzima titule u sljedećim disciplinama
Šampion Cesta U23
Šampion Cesta Elit
Šampion XCO Elit
Šampion XCM Elit

Muhamed Osmanagić u 2016. godini uzima bronzu i srebro u dvije discipline.
XCO Bronza
XCM Srebro

Iako primorani da voze za druge klubove, ovi momci su i dalje naša raja iz čaršije. Trebali bi biti ponosni što ih imamo i bar povremeno posvetiti im malo pažnje i tako pokazati možda nekim drugim mladim ljudima, koji još lutaju, da se trud isplati a naravno i njima uliti vjere i samopouzdanja za još veće uspjehe.

Iskreno se nadam da će neko zadužen za sport u našoj sredini naći za shodno da ove zlatne momke podrži na njihovom putu i da ih aktivira u sportski zivot nase Bosanske Krupe.

krupljani.ba

Related posts