Beskonačni medeni mjesec: Već 200 dana su na putu, kući se ne planiraju vratiti još pet godina

Poljski par Karolina i Bartek Wudniak vjenčali su se prošle godine i odlučili otići na neobičan i najduži medeni mjesec koji je iko ikada imao.

Već 200 dana ovaj par putuje svijetom, a do sada su posjetili Panamu, Kolumbiju, Peru, Boliviju, Čile, Ekvador i Argentinu. Putovanje planiraju nastaviti Australijom i Azijom.

Par se upoznao 2007. godine i od tada zajedno putuju. Prvi odmor proveli su u Švedskoj, Norveškoj i Finskoj, a potom su obišli još neke zemlje Evrope. U 2014. godini posjetili su Italiju i Bartek je tada zaprosio Karolinu. Njihovo putovanje počelo je 26. novembra 2015. godine.

“U novembru idemo na Novi Zeland za koji imamo radnu i turističku vizu, a potom ćemo u Australiju i Aziju”, rekla je Karolina.

Ona je freelance novinar tako da posao nosi sa sobom, ali Bartek je morao dati otkaz kako bi ostvarili svoje planove. Sada upoznaju nove ljude i kulture te uživaju. Iako im nedostaju prijatelji i porodica kazali su kako se još ne planiraju vratiti te da će njihovo putovanje možda trajati još pet godina.

Related posts