Beograd se (ne) miješa: Političari iz RS u četvrtak na postrojavanju kod Nikolića i Vučića

Sastanak predsjednika Republike Srbije i premijera Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića, koji je počeo večeras oko 20.30 sati u zgradi Generalnog sekretarijata predsjednika u Beogradu, završen je poslije dva sata, javljaju srbijanski mediji, prenosi novinska agencija Patria.

Za četvrtak je dogovoren susret Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića sa političarima iz manjeg bh. entiteta.

Zaključke sastanka novinarima je saopćio šef srbijanske diplomatije Ivica Dačić, koji je uz ministra MUP-a Nebojšu Stefanovića prisustvovao razgovoru.

Dačić je, u izjavi novinarima, rekao da je Nikolić pozvao Vučića na konsultacije povodom situacije u regionu, to jest “povodom određenih odluka koje se tiču BiH, i Republike Srpske”.

“Sastanku su se kasnije pridružile ličnosti državnog rukovodstva, detaljno je analizirana situacija koja se tiče bezbjednosti i regionalne stabilnosti. Razmatrano je o našim vitalnim nacionalnim i državnim interesima. Dogovorene su, preduzimat će se i preduzimaju se mjere na zaštiti naših interesa. Građani Srbije mogu da budu spokojni i da znaju da neće biti ugrožena bezbjednost i stabilnost naše zemlje, a nadam se i u regionu”, rekao je Dačić.

Dodao je da je na sjednici usaglašeno da se održi sastanak Nikolića i Vučića sa političarima iz RS na kojima će se razmotriti aktuelna situacija i eventualno dalji koraci.

“Želim da ponovim da smo mi zainteresovani i da je od interesa za sve da se sačuva bezbjednost i stabilnost u regionu”, poručio je Dačić.

Related posts