Baždarević: Večeras odluka o tome da li sa jednim ili dva napadača

“Bit ćemo spremni da se suprotstavimo reprezentaciji Belgije. Dobro smo trenirali i možemo biti zadovoljni”, rekao je selektor nogometne reprezentacije BiH Mehmed Baždarević na konferenciji za medije održanoj povodom sutrašnjeg meča kvalifikacija za svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji.

Belgija i BiH sutra će odmjeriti snage na stadionu “King Baudouin”, a Baždarević će za taj susret moći računati na sve pozvane igrače.

“Svi igrači su zdravi i spremni za utakmicu. Atmosfera u ekipi je dobra, uradili smo sve što smo planirali, ali sigurno je da ćemo protiv Belgije morati dati svoj maksimim za dobar rezultat. Oni imaju problema s povredama, ali to je selekcija koja ima adekvatne zamjene. Talentirani su i morat ćemo se adaptirati na terenu, ali isto tako će i njima biti teško”, rekao je Baždarević.

Dodao je da je zadovoljan formom bh. napadača, te da će tek nakon večernjeg treninga odlučiti da li će igrati u formaciji s jednim ili dva napadača.

Veznjak selekcije BiH Miralem Pjanić smatra da BiH može pobijediti pametnom igrom i maksimalnim zalaganjem.

“Belgija je naš najveći protivnik u kvalifikacijama. Imaju mnogo dobrih igrača, a najbolji je Eden Hazard. Morat ćemo se boriti na terenu i pokušati osvojiti bodove. Pametnom i kolektivnom igrom imamo šansi da pobijedimo” zaključio je Pjanić.

Belgija i BiH će odmjeriti snage na stadionu “King Baudoui” u 20.45 sati.

klix.ba

Related posts