Baždarević: Neću zvati Spahića!

Krajem mjeseca nogometnu reprezentaciju BiH očekuju utakmice protiv Gibraltara (kvalifikacije za SP) i Albanije (prijateljska). Shodno tome, selektor Mehmed Baždarević uveliko razmišlja o igračima koje će staviti na spisak za te susrete.

Iako pravo nastupa protiv gibraltarskih amatera nemaju Edin Džeko, Ognjen Vranješ, Senad Lulić i Mato Jajalo, Baždarević ističe da itekako računa na njih u susretu koji se igra tri dana kasnije, u Tirani.

– Iako ne mogu igrati, uvijek je dobro da su tu i da ih vidim, tako da ću ih sve pozvati, pa makar za tu drugu utakmicu – kazao je selektor BiH u izjavi za današnje izdanje „Dnevnog avaza“.

No, neočekivano ili ne, Baždarević ističe kako vjerovano ovog puta neće računati na dosad standardnog reprezentativca.

– Što se ostalih igrača tiče, javnost, vjerovatno zanima hoće li igrati Emir Spahić, koji nema klub. Ja mogu samo ponoviti ono što sam ranije rekao. Njegova situacija je specifična. Mada je on vrlo kvalitetan igrač, dosta dugo nema pravih utakmica i ne znam šta bismo dobili da odigra sada ove dvije. Morat ću još razgovarati s njim, ali najvjerovatnije neće dobiti poziv, jer je u drastično drugačijoj situaciji u odnosu na ono što smo dogovorili prije osam mjeseci – kazao je za „Avaz“ Mehmed Baždarević.

Related posts