Baždarević nakon utakmice s Grčkom: Eriksson se treba sramiti svog suđenja

Nogometna reprezentacija BiH večeras je odigrala kvalifikacijsku utakmicu za Svjetsko prvenstvo protiv reprezentacije Grčke u Pireju, a konačan rezultat je bio 1:1.

Zmajevi su imali minimalno vodstvo do samog finiša, no, Grci su uspjeli postići izjednačujući pogodak i tako spasiti bod u ovom meču. Tome je znatno doprinjeo sudija Jonas Eriksson.

“Igrači su zaslužili pobjedu. Ovaj gol što smo primili nam je teško pao. Pobjeda je trebala biti naša, nasjeli smo na provokacije. Tražio sam od igrača da sačuvaju loptu, rezultat je bio u našu korist. Sudija se treba sramiti svog suđenja, koje je bilo tendeciozno. To je spriječilo naše igrače da igraju agresivnije. Nadam se da ćemo Grke sportski dočekati, a ne ovako kako smo mi dočekani”, izjavio je vidno nezadovoljni i razočarani Baždarević.

Nakon što je naš tim bio bolji, on nije zadovoljan bodom.

“Želio sam vidjeti reprezentaciju koja se bori i trči, spremali smo se za to. Bili smo naivni, jedan bod nije dovoljan nakon ovakve utakmice. Borba za drugo mjesto je naša, ali sam se ja želio boriti za prvo. Večeras smo vidjeli dobru reprezentaciju BiH”, rekao je selektor.

Suparnički navijači su vrijeđali BiH s tribina, a istaknut je i transparent “Nož, žica, Srebrenica”.

“Grčka je naša prijateljska zemlja. Mi smo došli da se fudbalski borimo. Nadam se da ono na tribinama nema veze s grčkim narodom, jer je to ružno. Grke ćemo dočekati lijepo. Došli smo da igramo nogomet i da se borimo”, jasan je bio Baždarević.

Naš tim će se okrenuti narednim utakmicama te će nastaviti davati svoj maskimum.

“Ostalo je još da se igra, smatram da je još moguća borba za prvo mjesto. Na proljeće ćemo biti jači za još nekoliko igrača. Ne vidim razlog zbog kojeg ne možemo dobiti Belgiju. Ako budemo igrali s još malo mangupluka, biće prostora za odlazak u Rusiju”, istakao je šef stručnog štaba reprezentacije BiH.

Zmajevi su većim dijelom kontrolisali utakmicu, propustili su prilike za ovjeru pobjede, a na kraju su Grci iskoristili svoju za izjednačenje,

“Imali su period u kojem su dominirali, ali su više tražili kontre. Kad smo poveli, krenuli su agresivnije, otežali su nam situaciju, no, imali smo i mi šanse za drugi gol i završetak utakmice”, dodao je Meša.

Primljeni gol je teško pao našim igračima.

“Utjecati će večeras na nas, ali do sljedeće utakmice će proći još mnogo vremena. Primili smo nepravedan gol zbog sudijske greške. Ipak, za sljedeće mečeve ćemo biti još jači”, završio je Baždarević.

klix.ba

Related posts