Baždarević: Nadam se da će svi igrači doći zdravi i motivisani

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nastavlja kvalifikacije za svjetsko prvenstvo utakmicom protiv selekcije Belgije koja će biti odigrana 7. oktobra na stadionu ”King Baudouin” u Briselu.

Najbolji nogometaši Bosne i Hercegovine okupit će se u Briselu, gdje selektor Mehmed Baždarević prve igrače očekuje već večeras. No, zvanično okupljanje je u ponedjeljak, a reprezentacija će trenirati u ponedjeljak, utorak i srijedu u Trening centru “Overijse”.

Baždarević očekuje tešku utakmicu protiv jedne od najjačih evropskih selekcija, te ističe da je u ovom trenutku za njegov tim najvažnije da svi igrači dođu na okupljanje zdravi.

– Dosta bh. reprezentativaca nastupa za svoje klubove ovog vikenda. Dobro bi bilo kada bi svi došli na okupljanje zdravi i spremni i da u naredna tri dana pripremimo strategiju kako da se suprotstavimo Belgijancima. Znamo da će biti teško, ali ja vjerujem da imamo argumente da im stvorimo probleme u petak uvečer – izjavio je Baždarević za Fenu.

Ističe da je zadovoljan formom većine bh. reprezentativaca, ali da bi volio da pojedinci imaju veće minutaže u svojim klubovima.

– Idealno bi bilo da su svi izašli na terene ovog vikenda, ali ja očekujem da će svi igrači imati ogromnu motivaciju za meč protiv Belgije i da svi zajedno u tih 90 minuta damo sve od sebe u toj utakmici – naglasio je selektor BiH.

Baždarević je prije nekoliko dana objavio spisak nogometaša na koje računa za kvalifikacione utakmice protiv Belgije i Kipra (10. oktobra), na kojem se nalazi nekoliko povratnika u reprezentaciju (Izet Hajrović, Tino Sven Sušić, Gojko Cimirot) i novo ime – Mato Jajalo, čije je partije u Palermu pratio Baždarević.

– Najteže je kada nekoga iz ekipe zbog taktičkih razloga moramo izostaviti. Uvijek se radi o teškom izboru. Odlično je što se Hajrović vratio u formu, on nam je potreban kao i Sušić ali i drugi igrači. Mi činimo sve da ne učinimo grešku prema našim momcima. Nadam se da ćemo svi biti zdravi i spremni da pružimo dobru partiju protiv Belgije – zaključio je Baždarević.

BiH i Belgija će odmjeriti snage u petak, 7. oktobra u Briselu, a tri dana kasnije bh. selekcija će u Zenici dočekati reprezentaciju Kipra.

Related posts