Baždarević i Džeko pred Grčku: Očekujemo dobru utakmicu i pozitivan rezultat

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević i kapiten Edin Džeko na današnjoj konferenciji za novinare prije službenog treninga su istakli fs od sutrašnje utakmice protiv Grčke očekuju pozitivan rezultat.

Na početku konferencije za novinare, na pitanje ko će igrati u zadnjoj liniji, selektor Baždarević je izjavio da će to znati nakon večerašnjeg treninga.

“Svi znate da večeras imamo posljednji trening na kojem ćemo definitivno odlučiti ko će početi. Svi znate da imamo još dilema koje ćemo riješiti nakon posljednjeg treninga. Nastojali smo pripremiti rezervni plan, ali mislim da neće biti potreban. Miralem je dobro radio i mislim da će biti spreman sutra odigrati svih 90 minuta kao i ostali igrači”, kazao je Baždarević.

Selektor je dodao kako ne postoji prevelika prednost zbog igre na domaćem terenu te da će najveću prednost imati ekipa koja pruži bolju igru na terenu.

“Svi smatramo da imamo blagu prednost ako igramo kod kuće, ali svi znamo šta znači igrati kod kuće. Mislim da to može biti prednost, ali ne toliko drastična i zato je važno kako će ekipa reagovati na ambijent koji će, vjerujem, biti jako dobar. Bitno je ono što akteri ponude publici i to je ta stvarna prednost”, poručio je Baždarević i dodao da će zbog važnosti sutrašnje utakmice dati svoj maksimum u svih 90 minuta igre.

Istakao je da očekuje čvrstu igru na koju će imati odgovor.

“Mi imamo igrače koji znaju odgovoriti na ono što oni pripremaju. Igrat će čvrsto, to očekujemo, ali i da odgovorimo na pravi način”, kazao je selektor.

Kapiten naše reprezentacije Edin Džeko je izjavio kako su strpljenje i najbolja igra recept za dobar rezultat.

“Sigurno je da trebamo biti strpljivi, utakmica traje 90 minuta. Pobjednički gol se može dati u 90. minuti, a prije svega treba da mislimo kako ne primiti gol. Znamo kako Grci igraju defanzivno i na kontre. Ne trebamo biti svoj najveći protivnik, ne mogu nas iznenaditi, a najbitnije je da mi odigramo kako najbolje znamo. Ako tako odigramo, doći ćemo do dobrog rezultata”, izjavio je Džeko.

Dodao je kako su svjesni njihove zadnje linije te da će biti moguće i u prekidima presuditi utakmicu.

“Jedan prekid može odlučiti utakmicu, imamo dosta dobrih igrača u skoku i nadam se da mogu biti presudni i za nas”, istakao je Džeko.- piše klix.

Related posts