Barbara silovana, ubijena, pa bačena u Tisu: Njeno tijelo još nije pronađeno. Šta god da je, čekamo da je sahranimo kako priliči

Endre i Melinda Vitez, roditelji petnaestogodišnje Barbare, koja je 25. novembra nestala u talasima Tise, doživjeli su novi šok!

Oni su u poštanskom sandučetu pronašli anonimno pismo u kojem se tvrdi da njihova mezimica nije nastradala nesretnim slučajem, već da je brutalno usmrćena pa bačena u rijeku.

Roditelji kažu da je pismo na mađarskom jeziku, ispisano hemijskom olovkom i da su ga odmah odnijeli u policiju. Endre kaže da su se on i supruga iznova potresli i suočili s dilemom, šta se zaista dogodilo njihovoj kćerki.

– Ne znamo više šta da mislimo i šta da činimo. Najstrašnije je što naše mezimice nema. Izludit ćemo dok se ne sazna potpuna istina o njenoj smrti. Njeno tijelo još nije pronađeno. Šta god da je, čekamo da je sahranimo kako priliči, priča otac.

U anonimnom pismu se navodi da je Barbara prvo omamljena nekim narkotičkim sredstvom, koje joj je sipano u sok. A potom je silovana i zadavljena, pa bačena u Tisu.

Policija po rukopisu pretpostavlja da je pismo napisala mlađa osoba, možda i srednjoškolac, ali je u nedoumici da li je osoba koja je napisala pismo imala namjeru da usmjeri policiju u pravom smjeru ili da ih navede na pogrešan trag.

(alo.rs)

Related posts