Bakir Izetbegović o korupciji Zukića i Sarajlića: Neka tužioci i sudije dokažu

Gost Centralnog dnevnika sa Senadom Hadžifejzovićem bio je član Predsjedništva BiH i predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović.

Na pitanje o natpisima da su neki članovi rukovodstva stranke Asim Sarajlić i Amir Zukić radili za lične interese, posredovali pri zapošljavanjima u Elektroprivredu BiH, enormno se bogatili, Izetbegović je kazao da ne priznaje špekulacije.

– Ne znači da oko mene nema nepoštenih ljudi ali ja nisam istražilac. Svako za koga se utvrdi da je bilo šta nepošteno radio taj će biti odstranjen ili ću ja otići. Ako ne mogu da odstranim nepoštenog čovjeka neću više biti predsjednik stranke. Za onoga za koga se dokaže da priča o općem interesu a završava za sebe ja ću ga odstraniti. Što se dokaže ja ću prihvatiti. Neću na bazi sumnje – kazao je Izetbegović.

On je dodao i da je pitao Sarajlića za imovinu te da mu je rekao da ima „neki normalan stan i ništa više“.

– Ako se dokaže da je napravio korupciju ili lopovluk otići će iz stranke. Neka to rade tužioci i sudije – kazao je predsjednik SDA.

Međutim, dobro su poznati i njihovi zahtjevi da kod imenovanja predsjednika VSTV-a to mora biti Bošnjak, te još nije jasno da li je to bio pokušaj kontrolisanja rada pravosudnih institucija ili su ovaj put sigurni u to da i visoki funcioneri SDA mogu i moraju biti provjereni na navode o koruptivnosti.

via GIPHY

Related posts