Apel za pomoć deseteročlanoj porodici Porčić iz Krakače kod Cazina

U Cazinskom naselju Donja Krakača (Skokovi) u malom dijelu nedovršene kuće, u prostoriji od svega 30-tak kvadrata, živi desetoročlana porodica Porčić. Supružnici Porčić, roditelji su osmero djece. Niko u porodici ne radi a šestero djece ide u školu. Žive onako kako mogu i moraju, teško, skromno ali pošteno. Idu raditi u dnevnicu ko god ih pozove, prodaju šumske plodove i plodove iz svoje bašte i tako, poput mnogih porodica u našoj državi, spajaju kraj sa krajem.

Nedavno je ovu porodicu pogodila teška nesreća koja im je otežala ionako tešku životnu situaciju.

Naime, 10-godišnjeg Samela je, prodavajući kestene pored magistralne ceste u Skokovima, udarilo auto kojom prilikom je on zadobio teže tjelesne povrede te se nalazi u Kantonalnoj bolnici u Bihaću.
Prema riječima oca Suada, Samel je u teškom stanju. Povremeno se budi iz kome, i kad se na momente probudi, zaplače i traži da mu mama dođe. A mama mu ne može doći, ne može ni babo Suad jer nemaju novca da plate prijevoz do Bihaća. Bili su samo jednom. Ne znaju ni kako će platiti bolničke troškove. Ova porodica nikad nije tražila nikakvu pomoć. Ne traži je ni sad ali kako reče Suad, ko mu god bilo kakvu pomoć ponudi neće je odbiti a ni zaboraviti i bit će zahvalan do neba.

Zato je ova priča ujedno i poziv svim humanistima, svim ljudima dobrog srca i duše koji mogu pomoći, da pomognu ovoj porodici kako bi lakše podnijeli svoju tešku sudbinu. Njima je svaka pomoć dobro došla, bilo u novcu, prehrandbenim namirnicma, obući i odjeći za djecu ili školskom priboru.

Porodicu možete posjetiti u naselju Donja Krakača ili kontaktirati putem telefona: 062/ 109 – 736 – Suad

Related posts