Apel za pomoć Arminu iz Sarajeva: Život mi klizi iz ruku, žao mi je roditeljskih suza

Arminu Raoniću, mladiću iz Sarajeva, hitno je potreban novac za odlazak u Medical Park bolnicu u Istanbulu kako bi mu se utvrdila tačna dijagnoza. Do sada je dva puta odgađao odlazak jer njegova porodica nije uspjela prikupiti 4.500 eura.

Armin ima 12 različitih dijagnoza, a konačne nema. Posljednjih dana neurološki nalazi su se pogoršali i prijeti mu opasnost od invaliditeta. Stanje mu je iz minute u minutu sve gore i gore.

Mladić ima oboljenje limfnih čvorova, jetre, slezene i želuca, a sada se proširilo i na nervni sistem. Prvi korak je Istanbul kako bi mu se utvrdila tačna dijagnoza. Za to je bilo potrebno 4.500 eura.

Uz podršku Udruženja Pomozi.ba je poslana je garancija u Bolnicu Medical Park kako bi Armin što prije mogao otići na pregled. Tek nakon utvrđivanja tačne dijagnoze bit će poznato na koji način nastaviti liječenje i koliko će koštati.

Armin je prije nekoliko dana na Facebooku u potresnoj objavi naveo kako mu dani klize iz ruku, te da mu je najteže od svega gledati roditelje kako liježu i bude se sa suzama. Godinama, kaže, moli za pomoć, ali bez rezultata.

– Sva vrata na koja sam pokucao bila su zatvorena. Ma šta zatvorena, blindirana. Jedini odgovor koji sam dobio od onih koji su se udostojili otvoriti vrata bio je: možemo pokušati ali ne obećavamo, mi ne mozemo ništa, to je previše para za tako kratak period. Jest, kao da ja ne bih volio da imam sve vrijeme ovog svijeta. Ali nemam. Zar ću biti još jedan mladi momak kojem će za borbu biti presudan samo novac – napisao je Armin.

Arminu možete pomoći direktno na njegove račune, zatim putem Paypala udruženja Pomozi.ba, kao i putem računa ove organizacije u Austriji. Njihpvi brojevi telefona za pomoć ne mogu se koristiti za pomoć Arminu jer su, kako navode, do kraja mjeseca aktivni na apelima za Arslana i Aleksandra.

PayPal: paypal1@pomozi.ba

Za uplatu iz BiH:
Račun primaoca: 1861220330395931
Ziraat Banka BiH
Primaoc: ARMIN (EDIB) RAONIĆ,
Antuna Branka Šimića 10, 71000 Sarajevo BIH

Za uplatu iz inostranstva:
IBAN:BA391861215410573682
SWIFT CODE: TZBBBA22
ZIRAAT BANK

Za uplate iz Austrije ili drugih Evropskih zemalja, zbog manje provizije, možete koristiti i račun u produžetku:

ERSTE BANK
IBAN: AT64 2011182266475400
BIC: GIBAATWWXXX
Wien, Oestereich
Name: hilfhelfen-pomozi.ba

Related posts