Amazon Prime Video od danas dostupan u BiH po cijeni od 2,99 eura mjesečno

Amazon je lansirao svoj video-on-demand servis Prime Video u više od 200 država i teritorija svijeta, uključujući i Bosnu i Hercegovinu.

Prime Video će biti dostupan za cijenu od 2,99 dolara ili u slučaju Bosne i Hercegovine i drugih evropskih država 2,99 eura mjesečno u prvih pola godine.

Nakon prvih šest mjeseci cijena korištenja Amazon Prime Videa bit će 5,99 eura mjesečno. Također, prije nego bilo što probate, Amazon će omogućiti sedmodnevno trial korištenje.

Prodorom u 200 država i teritorija, Amazon Prime Video postaje rasprostranjeniji od Netflixa koji je trenutno dostupan u 130 zemalja svijeta. U oba slučaja, ipak, veliki neosvojeni “komad” planete je Narodna Republika Kina koja svoj internet drži podalje od onih utjecaja zapadnih kreatora sadržaja za koje smatra da su neadekvatni za kinesko društvo.

Ali to ne sprečava Kineze da dolaze do piratiranih verzija emisija kao što su “House of Cards” i “Sherlock”.

Amazon trenutno ima prednost u gledateljstvu, dok Netflix ima prevagu u sadržaju. Zasad je pozanto da će Amazon u svom izboru imati emisije i serije kao što su “Mozart in the Jungle”, “Transparent”, “The Man in the High Castle” i “The Grand Tour”.

Related posts