5 načina da sagorite 500 kalorija svaki dan

Stalno pokušavate razne dijete i nikako ne gubite kilograme?

Rješenje se krije u 5 malih trikova koji će učiniti da imate perfektnu figuru.

1. PIJTE CRNU KAFU ILI ČAJ Sigurno kafu iz kesice i kapućino sa lješnikom ne ubrajate pod stvari koje ste unjeli u organizam. Samo jedan ovakav napitak može imati 200 kalorija i to bez šećera i mlijeka koji ćete vjerovatno dodati. Pređite na crnu kafu i čajeve i odlučite – mlijeko ili šećer, piše Stvarukusa.

2. ZABORAVITE NA KUPOVNE SOKOVE Da, čak i vaš omiljeni sok od pomorandže pun je kalorija, a da ne govorimo o gaziranim napicima. Mnogi ljudi nezdravim sokovima unose kalorije ravne još jednom cijelom ručku pa se prebacite na vodu ili sami iscjedite svoju pomorandžu i limun. Bez šećera!

3. NE VARAJTE SA SALATAMA Odlučili ste da kupite salatu za ručak, ali vjerovatno ćete je pojesti uz fini sos i krišku hleba? Pogledajte šta piše na sosu – jedno pakovanje sigurno ima najmanje 200 kalorija. Salatu začinite sa malo maslinovog ulja i sirćeta i sasvim malo soli i bibera.

4. ODRECITE SE MASNIH DODATAKA Majoneza, tartar sosa, kečapa, pavlake… Svi ti dodaci jelu puni su masnoća i kalorija. Uživajte u pravom ukusu hrane, telo će vam biti zahvalno.

5. ŽVAĆITE POLAKO Navikli smo da trpamo hranu u sebe, pa osećaj sitosti dolazi tek kada pojedemo previše. Počnite da cenite hranu koju jedete i svaki zalogaj pomno prožvaćite. Garantujemo da ćete tako pre biti siti i pojesti manje.

Related posts