Zvizdić odgovorio Avazu: Nikada se nisam upoznao sa Abdićem, Radončiću popij apaurin

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić reagirao je na tekst objavljen na portalu Dnevnog avaza – “Izdaja do jaja: Zvizdić se davno sastajao s Abdićem”.

Zvizdićevo reagiranje prenosimo u cijelosti:

Sa gnušanjem i prezirom odbacujem beskrupuloznu laž i najprljaviju klevetu koju je, u “preuzetoj” novinarskoj škrabotini pod nazivom: “Zvizdić se davno sastajao sa Abdućem…”, objavio stranački portal “Avaz”, po očitoj instrukciji njegovog zlokobnog i zluradog “vanjskog konsultanta” Radončića.

Sve u objavljenom tekstu je apsolutna laž, napisana na način svojstven moralno rastrojenom i isprepadanom “vanjskom konsultantu” Radončiću, čija frustracija, mržnja i beskrupulozna ambicija, prelaze u patologiju.

Istina je samo jedna: nikada se u životu nisam upoznao ili sastao sa ratnim zločincem Fikretom Abdićem.

Za razliku od Radončića, koji se evidentno veoma ugodno osjeća u društvu kriminalaca i narko dilera, moj odgoj, obrazovanje, kao i moralni i etički kodeks su mi uvijek bili dovoljni i ispravni kriteriji u odabiru osoba sa kojima se družim i sa kojima sarađujem. I upravo je taj tradicionalni skup vrijednosti osnovna moralna razdjelnica po kojoj se razlikujemo ja i “konsultant” Radončić.

Ali, šta se i može očekivati od osobe koja, braneći presuđenog narko dilera, optužuje Bošnjake da su krivi za početak rata u Bosni Hercegovini, a državni i vojni vrh Republike Bosne i Hercegovine, i posebno rahmetli predsjednika Aliju Izetbegovića, kao nacionalnog simbola te borbe, naziva “državnom mafijom”.

Zbog toga, ovaj demant i ne pišem zbog besprizornih osoba poput Raončića koji i ne zavređuje bilo kakvu reakciju, nego zbog javnosti i građana koji moraju znati pravu istinu i biti upoznati sa prljavim metodama i lažima koje Radončić koristi u napadima na sve Bošnjake koji nisu njegovi vazali i koji se usuđuju “da ne misle kao on”.

Zato na kraju, imam dvije poruke za Avazovog “vanjskog konsultanta” Radončića, kojeg Dodik i Čović od milja zovu: “najslabijom bošnjačkom karikom”.

Prva je da mora znati da bez obzira na konstantne laži koje plasira preko svog stranačkog biltena i nekolicine drugih “interesno vezanih portalčića”, ni hiljadu puta ponovljena laž nikada neće postati istina, jer laž poput ove koja je danas plasirana, uvijek ostaje laž.

I druga, koju upućujem Radončićevim saradnicima, i dobronamjerna je – predlažem im da ti uvijek prije rezultata anketa koje svakodnevno pristižu u toranj, daju dozu apaurina. Bit će lakše i tebi, i njima.

Jer, ankete su za Radončića, kao što svi znamo, izuzetno bolne i porazne. Ne samo da otvaraju nikada zarasle rane od dva brutalna poraza koja je doživio u ranijim utrkama za člana Predsjedništva BiH, nego istovremeno daju jasnu projekciju da će iskompleksirani Radončić, ako smogne hrabrosti da se opet kandiduje, doživjeti i treći brutalni poraz od kandidata SDA.

Upravo je patološki strah od trećeg poraza koji ga vodi u “političku penziju i zaborav”, glavni razlog nesuvislog Radončićevog ponašanja i kontinuiranog laganja o svima i svemu što predstavlja pozitivnu vijest i napredak u BiH, navodi se u reagiranju Denisa Zvizdića.

Izvor: Faktor

Related posts