Zvijezde koje su same krive za poslovni fijasko: Jednim potezom “ubili” karijere

Dok se nekim zvijezdama “zaboravljaju” greške, drugima zbog propusta, nezgoda ili krivih istupa publika okrene leđa. Karijere nekih izvođača zbog toga su pretrpjele gotovo fatalni udarac.

Iggy Azalea

Iako kritika nije bila na njenoj strani, Iggy je impresionirala publiku prvim albumom “The New Classic”. Njen hit singl “Fancy” sedmicama je dominirao Billboard ljestvicom hip-hop hitova. Azalea je, kao bijela reperica iz Australije, bila prava senzacija.

No, opčinjenost njome kratko je trajala. Iggy se počela upuštati u “ratove” na društvenim mrežama s poznatim kolegama, poput Snoop Dogga, Nicki Minaj, Azaelije Banks i Macklemora. Osim toga, često je javno krivila svoju izdavačku kuću za krivu putanju svoje karijere, a nerijetko je govorila i protiv kolega s kojima je sarađivala. Ubrzo ju je napustio i mentor, reper T.I.

Javnost, ali i kolege, zamjerali su joj i što želi biti dio hip-hop kulture, a nikada nije bila javno angažirana oko problema afroameričke zajednice.

Reperica je od 2015. godine na “pauzi” od društvenih mreža, ali čini se i od svoje karijere.

Mark Salling

Bivša zvijezda serije “Glee” uhapšen je i optužen zbog dječije pornografije, nađene na njegovom laptopu, USB-ima i hard diskovima.

Sallingu (34) su odmah otkazani svi angažmani, a sud mu je zabranio da se približava vrtićima, školama i igralištima. Markovo suđenje bilo je zakazano za juli ove godine, ali je odgođeno jer je angažirao novog advokata.

Brandy

Kao jedna od najvećih mladih r'n'b nada devedesetih godina, Brandy (37) je nizala hit za hitom. Čak se uspješno okušala i u glumi. Nakon nekoliko godina pauze, Brandy je osvanula na malim ekranima 2006. godine kao dio žirija u emisiji “America's Got Talent”, a tada se pripremala i za veliki povratak na muzičku scenu.

No, njenu karijeru i ugled uništila je saobraćajna nesreća. Pjevačica je jurila cestom i zabila se u dva auta, od kojih je jedan završio pod točkovima golemog kamiona koji ga je potpuno smrskao. U tom autu je bila 38-godišnjakinja, koja je umrla od posljedica teških povreda. Iako je sud odlučio da Brandy nije kriva za nesreću, nego vozačica ispred nje, koja je naglo usporila, r'n'b pjevačica nikada se nije uspjela vratiti na scenu.

Ashlee Simpson

Iako nikada nije bila popularna kao njena starija sestra Jessica, Ashlee (31) je bila na dobrom putu da postane zvijezda.

No, sve je palo u vodu 2004. godine, kada je doživjela fijasko na izvedbi uživo u popularnoj emisiji Saturday Night Live. Ashlee je “besprijekorno” otpjevala svoj hit “Pieces of me”, nakon čega je trebala uslijediti druga pjesma. Zbog tehničke pogreške, prva pjesma je ponovno počela svirati, čime se otkrilo da je Simpson samo “otvarala usta”.

Iako se Ashlee pokušala šaliti na vlastiti račun i vratiti na scenu, to joj nikada nije uspjelo.

Natalia Kills

Pjevačica je uspjela objaviti tri albuma prije nego što je jednim potezom ubila svoju karijeru, ali i karijeru svog muža. Britanka i njen suprug, muzičar Willy Moon, bili su suci u novozelandskoj verziji emisije “X-Factor”.

Natalia (30) je jednog kandidata toliko izvrijeđala da se cijeli svijet “digao na noge” i stao u odbranu mladića, koji je pred njom pjevao. Kills ga je optužila da je “iskopirao” izgled i muzički izraz njenog muža. U blaćenju joj se pridružio i Willy.

Nakon nemilog događaja, Natalia i Willy označeni su kao najzločestiji suci šoua ikad, a što se medija tiče, samo su nestali.

Mel Gibson

Bio je jedan od najvećih holivudskih zvijezda. Dobijao je uloge u kultnim klasicima. Bio je “pobješnjeli Max”, “Hrabro srce” i narednik Martin Riggs u filmovima “Smrtonosno oružje”. Filmski studiji čekali su u redu da ga angažiraju, a njegova gluma, ali i režija osvajala je kritičare iz godine u godinu.

No, sve je naglo stalo 2006. godine nakon što je bio uhapšen zbog vožnje tokom koje je “navlačio” bocu tekile. Kada su ga policajci premjestili u svoj auto, Gibson (60) ih je počeo vrijeđati na osnovu njihove vjere, a posebno se žestoko obrušio na jednog, koji je bio Židov. Njegov antisemitski ispad dospio je u javnost, zajedno s detaljima hapšenja.

Četiri godine kasnije, u javnost je dospio i Gibsonov telefonski razgovor s djevojkom Oksanom Grigorievom, u kojem je vrijeđa i prijeti da će je “zakopati u vrtu” i zapaliti kuću.

Godinu nakon toga, pojavio se u filmu koji je režirala Jodie Foster, ali je film doživio neuspjeh. Ovoga ljeta neprimijećen je prošao i njegov novi triler “Blood Father”.

(Faktor.ba)

Related posts