Zmajevi odradili novi trening, svi spremni: Estonci nezgodni, ali zanima nas samo pobjeda

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u Trening kampu FK Sarajevo u Butmiru odradila svoj drugi trening u sklopu priprema za kvalifikacioni meč sa Estonijom.

-Svi igrači su stigli na pripreme, osim Đurića, a prema uvjeravanjima našeg medicinskog tima svi su spremni za utakmicu sa Estonijom. Mi smo kao i svaki put studiozno pristupili analiziranju protivnika. Nadam se da ćemo uz puni angažman svih nas ostvariti pozitivan rezultat na startu kvalifikacija – rekao je Dragan Perić, član stručnog štaba našeg nacionalnog tima.

Protiv Estonije BiH je upisala svoju rekordnu pobjedu (7:0), a od tada je prošlo mnogo vremena.

– Estonci su kao ekipa kompaktni, imaju čvrst defanzivni blok i naprijed tri brza igrača – dodao je Perić.

Za razliku od naše grupe iz koje je samo Belgija igrala na EURO-u, u drugim grupama su čak po četiri učesnika nastupila u Francuskoj.

– Teško je to porediti i sve je vezano za prošlost. Ko je igrao na EP, a ko nije, neće imati mnogo veze u ovim kvalifikacijama. Grci će sigurno nastojati biti bolji, za Kiprane već znamo da su nezgodni, a isto možemo očekivati i od Estonije – rekao je Asmir Begović, dodavši:

– Mislim da su Estonci nezgodni. Gledao sam ih protiv Engleske i mislim da nam mogu otežati život. Protiv njih smo upisali našu najveću pobjedu, ali danas niko nije slab. Svi trče, svi igraju lopte, a mi kvalifikacije moramo početi na najbolji mogući način, što nije bio slučaj sa prethodnim .

Dobre igre na Kirin kupu u Japanu na spisak Mehmeda Baždarevića ponovo su uvrstile Marija Vrančića, fudbalera Darmstadta.

– Nadam se da ćemo u susretu sa Estonijom igrati dobro i dovoljno ozbiljno, a jasno je da svi očekujemo pobjedu. Moramo raditi na tome, da stvorimo šanse i damo golove – rekao je Vrančić, te istakao da bi volio igrati, ali da će o tome odlučiti selektor.

Reprezentativci Bosne i Hercegovina trenirat će u Sarajevu do 2. septembra, nakon čega će pripreme nastaviti u Trening-centru Nogometnog saveza BiH u Zenici.

Utakmica kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo između Bosne i Hercegovine i Estonije na programu je 6. septembra na stadionu Bilino polje u Zenici sa početkom od 20:45 sati.

(D.S./Faktor.ba/Foto: I. Šebalj)

Related posts