Zločin u Zvorniku: Roditelji priznali policiji da su ubili i zakopali dječaka

Dvogodišnji dječak čiji je nestanak prijavljen u Zvorniku ubijen je i zakopan u ovom gradu, a za ovo stravično ubistvo osumnjičeni su nevjenčani supružnici.

Policija u Zvorniku uhapsila je M.S. (1978.), kao i njegovu njevjenčanu suprugu F. D. (1982.) zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo ubistva djeteta rođenog 2014. godine.

Naime, nestanak dječaka prijavljen je 18. augusta. U prijavi je navedeno da je nestao u noći sa 16. na 17. august te da se zajedno s F. D. udaljio od kuće.

– Operativnim radom na terenu policijski službenici došli su do saznanja da su F.D. i M.S. najvjerovatnije oduzeli život dječaku – saopćeno je danas iz Centra javne bezbjednosti Bijeljina.

Nakon hapšenja, oni su tokom kriminalističke obrade priznali izvršenje krivičnog djela teško ubistvo izvršenog nad dječakom starim 20 mjeseci, te opisali i sam način izvršenja ovog stravičnog djela.

Također, pokazali su i lokaciju tj. mjesto na kojoj su tjelo nesretnog dječaka zakopali.

M.S. i njegova nevjenčana supruga F.D. iz Zvornika danas će uz izvještaj o postojanju osnova sumnje da su počinili krivično djelo teško ubistvo biti predati u nadležnost i na dalje postupanje Okružnom tužilaštvu u Bijeljini.

– Lica M.S. (38) i njegova nevjenčana supruga F.D. (34) iz Zvornika, danas će uz izvještaj o sumnji da su počinili teško ubistvo biti predati u nadležnost i na dalje postupanje Okružnom tužilaštvu u Bijeljini, saopštila je Aleksandra Simojlović, portparol CJB Bijeljina.

Related posts