Zlatni ljiljani 2. Korpusa Armije RBiH: Brčko pripada svakom njegovom građaninu

U Brčkom je u organizaciji Udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja Brčko distrikta BiH upriličeno polaganje cvijeća i odavanje dužne počasti poginulim pripadnicima Armije RBiH na Centralnom spomen obilježju, te nakon toga i druženje Zlatnih ljiljana 2. Korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Svečanostima je prisustvovao i federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević.

U svojstvu domaćina, predsjednik Udruženja “Zlatni ljiljani” Distrikta Husein Ahmetović je podsjetio prisutne na veličinu žrtve svih boraca Armije RBiH koji su dali svoje živote kako bi, podcrtao je, mi danas živjeli slobodno.

-Žrtvujući svoje živote za mir i slobodu i Zlatni ljiljani su osigurali preduslov za život u slobodi i miru nas i generacija koje dolaze, kao i opstojnost jedine nam domovine Bosne i Hercegovine – u svom obraćanju je istakao predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Esad Kadrić.

– Dragi moji saborci, danas smo ovdje u Brčkom, da odamo dužnu počast i dubuko poštovanje svim našim poginulim borcima i šehidima, saborcima iz redova Armije Republike Bosne i Hercegovine i iz redova MUP-a Republike Bosne i Hercegovine. Tu smo da iskažemo i duboko poštovanje našim saborcima koji su dali dijelove svog tijela za odbranu Bosne i Hercegovine. Tu smo da potvrdimo da svaki pedalj naše Bosne i Hercegovine pripada svakom njenom građaninu i zato smo ovdje u Brčkom da isto tako potvrdimo da je ovaj otvoreni grad, grad svih njegovih građanina i da pripada svakom njegovom građaninu – podcrtao je u svom obraćanju ministar Bukvarević, saopćeno je iz Bukvarevićevog kabineta.

Related posts