Zlatni kadeti BiH ubjedljivo porazili Špance: Najefikasniji Musa sa 26 koševa

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Sportskoj dvorani u Vitezu u drugom prijateljskom susretu porazila selekciju Španije rezultatom 79:67.

Prva četvrtina pripala je gostima koji su imali više iskorištenih šansi na parketu pa su na pauzu otišli sa četiri poena prednosti (20:24), da bi druga četvrtina prema postignutim poenima bila ravnopravna, ali gosti ipak odlaze sa zasluženim vodstvom od četiri koša pri rezultatu 36:40.

Nakon pauze izabranici Josipa Pandže su se vratili u igru i kroz čitavu treću četvrtinu imali loptu u svojim rukama te su protivniku namenutnuli svoj tempo igre. Do kraja treće četvrtine uspjeli su stići rezultatski zaostatak te povesti sa tri koša prednosti (59:56).

Posljednja dionica košarkaške predstave u Vitezu za sve posjetitelje donijela je bolju igru zlatnih kadeta koji su sredinom posljednje četvrtine imali pet koševa prednosti, a do kraja susreta imali su prednost i od trinaest koševa kod rezultata 77:64, a utakmica je završena rezultatom 79:67.

Najefikasniji u našoj reprezentaciji bio je Musa sa 26 koševa, a Čerkezović je ubacio 15, dok je u redovima Španije najviše koševa postigao Busquets – 19.

klix.ba

Related posts