Zlatan Mizić,kandidat DF za gradonačelnika Bihaća: Obaveza,a ne privilegija

Najprije bih odgovorio na najvažnije pitanje. Zašto sam prihvatio kandidaturu, iako sam duboko svjestan težine situacije u koju je naš grad doveden od strane prije svega neodgovornih ljudi, a onda i ljudi upitnog poštenja, morala, obrazovanja, stručnosti . . .

Mnogi su me pitali zašto sam prihvatio kandidaturu za gradonačelnika Bihaća. Zašto ti to treba kad imaš dobar posao u Elektrodistribuciji, dobru i redovnu platu, dobro radno mjesto… Zašto ulaziš u tu vučiju jazbinu zvanu politika? Zašto ti to treba?

Stvarno, s te tačke gledišta, prijatelji i poznanici su u pravu, međutim, ako se malo udaljimo od uskogrudih ličnih interesa i sagledamo stanje u koje je grad Bihać doveden, a koje nam svima prijeti dužničkim ropstvom, bojim se da će me moja djeca i buduće generacije pitati: „Jesi li učinio sve što si mogao da se izvučemo iz takvog stanja? Zašto nisi, kad si mogao nešto promijeniti nabolje; zašto bar nisi pokušao?“ Što je najgore bojim se da bi takva pitanja mogla doći kad zaista više ne budem mogao ništa učiniti. Šta će onda biti smisao življenja?

U svom dosadašnjem 30-godišnjem radu, stekao sam značajno radno iskustvo u različitim područjima privredne i javne djelatnosti, tako da sam i ovu priliku shvatio kao velik izazov i mogućnost da upotrijebim sve svoje potencijale, znanje, iskustvo, organizacione sposobnosti, kako bi naš grad učinili prosperitetnim, sanirali Budžet i učinili da naš grad ponovo postane pouzdan partner koji odgovorno izvršava ugovorne obaveze i stvara sigurno okruženje, povoljnu klimu za investiranje i otvaranje novih radnih mjesta koja su prijeko potrebna našim građanima.

Treba li podsjetiti da se država i grad može organizirati daleko bolje, poštenije i pravednije za sve građane. Može biti daleko bolje, odnosno normalno, jer sadašnje je nenormalno i ne smijemo dozvoliti sebi da nešto nenormalno prihvatamo kao normalno, a to nam se dešava još od kraja rata.

Svjestan sam u što ulazim i znam da mi neće biti lako. Trebaće mnogo rada, zalaganja, pameti, kvalitetan tim s kojim ću moći raditi, te mnogo truda i muke da ostvarim zadani cilj. Stabilizacija Budžeta grada, racionalizacija i podizanje kvaliteta usluga i efikasnosti rada gradske administracije, javnih preduzeća i ustanova, odgovorno izvršavanje preuzetih obaveza grada bez obzira ko je to učinio ukoliko su se poštivali zakoni i propisi je imperativ odnosno nešto što prvo moramo uraditi.

Nikada se nisam bojao posla, obaveza i odgovornosti, pa neću ni sada.

Trebaće mi podrška građana, jer bez toga se jednostavno ne može napraviti ono što sam planirao. Zbog toga mi nije bitan glas, već podrška građana za ono što se mora učiniti u interesu svih građana Bihaća, a što se populističkom vladavinom u interesu zadržavanja vlasti po svaku cijenu, neodgovorno odgađalo, bez čega je neizvjesna budućnost i nas i naše djece.

Trebaće mi podrška i onih građana koji do sada nisu izlazili na izbore, jer su se naljutili, razočarali, jer loše žive, na ivici egzistencije, bez posla i stabilnih prihoda, jer su prevareni po ko zna koji put ?
Ne vjerujte onima koji puno i nerealno obećavaju, a djelima su do sada pokazali da su ta obećanja pusta laž koja vrijeđa intelekt i dostojanstvo naših građana. Pa, dragi moji sugrađani, šta očekivati ako dozvolite da neko drugi glasa umjesto vas?

Dakle, učinite taj napor, izađite na izbore i glasajte za pravdu, poštenje, napredak, stručnost i odgovornost. Neizlazak na izbore je glas za sadašnje stanje, za lopove, prevarante koji će opet krasti glasove, letvati, prijetiti, mititi, lažno obećavati samo da dobiju Vaš glas jer njima treba samo to, a ne podrška jer znaju da je ne mogu dobiti za ono što su radili do sada i ono što namjeravaju raditi ubuduće.
Ovdje naročito apelujem na omladinu, nezaposlene, borce, ali i sve druge. Ne možemo više čekati! Moramo se trgnuti i krenuti naprijed, čeka nas mnogo posla i nemamo vremena za gubljenje.

Niti sekunde!

Related posts