Živjeli 64 godine i umrli istog dana držeći se za ruke

Ljubavna bajka u Tennesseeju. Dolores Winstead (83) i njen suprug Trent Winstead (88) u bili su u braku 64 godine. Posljednje dane proveli su u zajedničkoj bolničkoj sobi, a naš svijet su napustili držeći se za ruke.

Dolores i Trent Winstead preminuli su 9. decembra u bolnici “Saint Thomas West” u Nashvilleu.

Nekoliko dana prije nego što je par preminuo, Dolores koja je bila zdrava, netremice je stajala pored bolničkog kreveta svog supruga kome su otkazali bubrezi.

Dijaliza je počela da slabi njegovo srce, pa je prebačen na intenzivnu njegu, dok je Dolores, sa njihovo dvoje djece, bespomoćno posmatrala kako mu se stanje pogoršava.

Nedugo zatim, 7. decembra, i zdravstveno stanje Dolores se mijenja. Počinje da se žali na glavobolje i neprekidnu mučninu. Ispostavilo se da je prerpjela nekoliko moždanih aneurizmi dok je bila uz supruga i morala je i ona u bolnicu.

Osoblje bolnice dozvolilo je da bračni par bude u istoj sobi, spojenih kreveta, kako bi svoje posljednje trenutke proveli zajedno. Uslikani su kako čak i u teškom stanju ne ispuštaju ruku jednom drugom.

Dolores je prestala da diše 9. decembra u 9 sati uvečer.

Na Eddieju, sinu ovog divnog para, bilo je da saopšti Trentu kako je Dolores preminula. Trent je nakon toga poslao rukom poljubac svojoj supruzi da bi nakon nekoliko sati i on preminuo.

– Nije mogao da podnese to što je više nema. Posmatrali smo ga kako umire. Bukvalno je preminuo jer mu je srce puklo od tuge – rekla je njihova kćerka Sheryl za Washington Post.

Par se upoznao davne 1950. u Dickson Countyju u Tennesseeju. Kada je Trent poslat na front u Korejskom ratu, redovno je sa Dolores razmjenjivao ljubavna pisma. Nedugo nakon što se vratio u Ameriku, par se i zvanično vjenčao.

Iza sebe su ostavili dvoje djece, troje unuka kao i osam praunučadi.

Djeca su ispričala kako su Dolores i Trent bili potpuno suprotne ličnosti.

– Dolores je bila tiha i voljela je da kuha. Trent je volio da je napolju i provodio je dane pecajući na jezeru – pričaju njihova djeca.

Related posts