Zastupnički dom Federalnog parlamenta usvojio prijedlog zakona o proglašenju općine Cazin Gradom

Na današnjoj sjednici Zastupničkog doma Federalnog parlamenta usvojeni su prijedlozi zakona o gradovima Cazinu, Goraždu i Livnu.

S obzirom da je ove prijedloge zakona prethodno podržao Dom naroda Federalnog parlamenta, njihovim objavljivanjem u Službenim novinama općine Cazin, Goražde i Livno i formalno će postati gradovi. U svojoj prvoj izjavi nakon ove vijesti s današnje sjednice Zastupničkog doma Federalnog parlamenta, prvi čovjek općine Cazin naglasio je:

– Usvajanje prijedloga Zakona o proglašenju Cazina Gradom predstavlja svojevrsno priznanje svim građanima općine Cazin jer su upravo naš radni i aktivni duh, inat u natjecanju da budemo prvi u svim dobrim i konkretnim projektima, istrajavanje na razvoju i izgradnji svakog dijela naše općine, doveli do toga da se ispuni i ova formalnost. Cazin je već odavno poduzetnički i trgovački centar Unsko- sanskog kantona, a svojim trudom i radom nastojimo da to postane i u mnogim drugim segmentima kako bi i naš kanton u cjelini postao razvijena regija i najbolji primjer u BiH.

Ovo je ujedno i potvrda kontinuiteta u historijskom razvoju Cazina, a na određen način i ispravljanje nepravde prema ovoj sredini. Smatram da sada, uz to što će nam formalno biti olakšan pristup EU fondovima, čime ćemo lakše i privući nove investitore i ostvariti naš glavni cilj u ekonomskom razvoju, mi kao općinska odnosno gradska uprava sada takođe, pred sobom imamo nove izazove. Još jednom trebamo pokazati s koliko odgovornosti i dobrih vizija obavljamo svoj posao. Naravno, sve u cilju da Grad Cazin bude i ostane prepoznatljiv u cijelom regionu po svom napretku, kvalitetnim rješenjima i kao sredina u kojoj će ljudi moći živjeti od svoga rada, rekao je sada već prvi gradonačelnik Grada Cazina, mr. Nermin Ogrešević.

Cazin.net

Related posts