Zaradio milione pa nestao: ‘Kad sam sretan pijem, kad sam tužan pijem’

Korejski reper Psy publici je postao poznat prije četiri godine kad je njegova pjesma ‘Gangnam Style’ zaludjela svijet. Pjesma je na YouTubeu do danas pregledana preko 2,5 milijardi puta.

Pravo ime ovog repera je Park Jae Sang, a pjesma koja se tada internetom proširila brzinom munje, najpopularnija je pjesma korejskog popa u historiji i upisana je u Guinnessovu knjigu rekorda. Zbog velike popularnosti njihovog muzičara Južna Koreja se našla u centru pozornosti pa je Psy postao i ambasador turizma.

Uslijedile su pjesme ‘Gentleman’ i ‘Hangover’ koje nisu uspjele ponoviti uspjeh ‘Gangnam Stylea’.

No 2013. godine Psy je priznao da je velika slava na njega itekako utjecala pa se odao alkoholu. U jednom intervjuu priznao je da pije i po danu i po noći.

– Votka je moj najbolji prijatelj. Ako sam sretan pijem, ako sam tužan pijem. Ako pada kiša, pijem, ako je sunčano pijem – izjavio je tada da bi dodao da alkohol ne konzumira jedino kada je mamuran.

Psy je imao teško djetinjstvo, nije se slagao s ocem, a u mladosti je završio i u zatvoru zbog pušenja marihuane. Inače, u spomenutom hitu koji se i dan danas sluša, Gangnam označava elitnu četvrt Seoula koju Psy u ovom muzičkom uratku ismijava.

– Gangnam bih usporedio s Beverly Hillsom jer u njemu žive bogati i slavni. No, izvorni stanovnici Gangnama nikad se neće hvaliti svojim podrijetlom, za razliku od novih bogataša koji su ras­­trošni i opsjednuti izgledom, novcem i mo­­dom. Ja progovaram o tim pozerima, o ljudima koji se očajnički trude biti nešto što nisu – objasnio je tada.

Related posts