ZANIMLJIV PROGRAM PRATEĆIH SADRŽAJA SAJMA „EKOBIS 2016“

Kako se približava datum održavanja 14. Međunarodnog ekološkog sajma „EKOBIS 2016“ 08 – 11. 09.2016. godine u Bihaću, tako su i pripreme za sajam u završnoj fazi. Direkcija sajma odradila je velik posao na pripremi i kontaktima s izlagačima, ali i po pitanju Programa pratećih sadržaja sajma, za koji pokazuju veliki interes i poslovni ljudi i građanstvo.

Kao i ranijih godina i ove godine je glavni prateći sadržaj prvog dana sajma Međunarodna Konferencija o regionalnoj saradnji na temu „O(P)STANAK – Stvaranje uvjeta za zapošljavanje i ostanak mladih“ što je i tema sajma, a istoj temi je posvećen i BIHAĆ CHIT CHAT – MALI RAZGOVORI ZA VELIKE IDEJE čiji će gost biti EminTatarević, vlasnik i direktor „TATAREVICH & SONS“. Voditelj ovog pratećeg sadržaja koji će se održati drugi dan sajma će biti Nermin Nino Kasupović, direktor BIHAĆKE KREATIVNE REPUBLIKE.

Na sajmu će biti predstavljen i novi proizvod ekološkog grijanja „KARBON 4“, te inovacija vertikalne vjetro trubine „VVT SAF“, inovacije poznate bihaćke inovatorske porodice Ferizović. Osim ove inovacije porodica Ferizović će upriličiti i izložbu svojih posljednjih inovacija, a bit će održana i zanimljiva izložba Udruženja gljivara „Blagva“ Bihać. Za posjetioce će biti izuzetno atraktivne i prezentacije i predstavljanja proizvodnih programa „Bihaćke pivovare“ i njihov Happy Hour u sve dane sajma, „Kolmix-a“, kao i praktična primjena nagrađene inovacije ljekovite šećerne paste za depilaciju „Magic Touch“. Na sajmu će se naći i pravi rakijski kotao i peći rakija, za što će se pobrinuti seosko domaćinstvo „Neron“ Bihać.
Sajam će obilježiti i dječje ekološke radionice i finale eko-kviza „Una i ekologija – EKOBIS 2016“ , kao i dodjele certifikata prvoj grupi polaznika koji su s uspjehom završili specijalistički program obuke “EU stručnjak za fondove” i polaznicima koji su s uspjehom završili usavršavanje za članove nadzornih odbora i uprava privrednih društava s udjelom državanog kapitala.

Za ljubitelje sporta Sportski savez grada Bihaća prezentirati će aktivnosti sportskih klubova svojih članica.
U večernjim satima prvi dan sajma će se održati i svečana večer izlagača, partnera, pokrovitelja i sponzora, dok će drugu večer obilježiti koncert bihaćkih muzičkih sastava: „Black Bullet Band“, „Nejra Karabegović & BB Brothers“, „Japodi“, „Elly & Fijasko band“, „Camino Verde“ i „Boje noći“ koji će se održati na centralnom gradskom trgu u Bihaću.

I da ne otkrivamo sve pojedinosti, dođite i posjetite sajam „EKOBIS“ i uživajte u zanimljivim sajamskim danima u kompleksu sportsko-rekreacijskog centra „Luke“ u Bihaću.

Related posts