Zamjenik ministra Jusić razgovarao sa direktorom Radio-televizije Unsko-sanskog kantona

Zamjenik ministra odbrane BiH Sead Jusić primio je 16.03.2017. godine direktora Radio-televizije Unsko-sanskog kantona Izeta Mustafića, kojeg je upoznao o aktivnostima naše institucije, a posebno u segmentu civilno-vojne saradnje.

Tokom razgovora je istaknuto da Oružane snage BiH značajno doprinose poboljšanju uslova življenja građana naše zemlje u svim njenim dijelovima, kroz razne vidove pomoći kao što su angažovanje resursa OS BiH na popravci infrastrukture u lokalnim zajednicama, projektima humanitarnog deminiranja, zaštiti od požara i poplava i drugo.

Također, razgovaralo se i o mogućnostima saradnje sa ovom medijskom kućom u dijelu koji se odnosi na emitovanje tv emisija o Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH “Naša snaga” u okviru programa RTV Unsko-sanskog kantona, ali i o medijskoj promociji i predstavljanju drugih aktivnosti i rezultata rada Ministarstva odbrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine na putu euroatlantskih integracija.

Na kraju se zamjenik ministra Jusić zahvalio direktoru Mustafiću na interesovanju za aktivnosti institucija odbrane Bosne i Hercegovine, te je zajednički konstatovano da postoji obostrani interes za uspostavom i nastavkom saradnje u svrhu promocije aktivnosti Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Related posts